< Terug naar overzicht

Karolien Lenaerts onderzoeksleider Arbeid, Organisatie en Sociale Dialoog HIVA

Karolien Lenaerts startte op 1 september als onderzoeksleider in de Onderzoeksgroep Arbeid, Organisatie en Sociale Dialoog bij HIVA.

Lenaerts behaalde in 2014 een doctoraat in de Economische Wetenschappen aan de Universiteit Gent, met focus op buitenlandse directe investeringen, bedrijfsheterogeniteit en productiviteits-spillovers. Na het afronden van haar doctoraat werkte ze mee aan een onderzoeksproject over de carrièretrajecten en –aspiraties van junior- en senioronderzoekers aan de Vrije Universiteit Brussel (ECOOM, 2015).  Van 2015 tot 2018 was ze als onderzoeker verbonden aan de Jobs & Skills Unit van CEPS (Centre for European Policy Studies, Brussel). Bij CEPS, was ze betrokken bij Europees vergelijkend onderzoek over arbeid, onderwijs en sociaal beleid (o.a. InGRID, STYLE, MOPACT). Haar onderzoek spitst zich toe op nieuwe vormen van werk en werkorganisatie, sociaal overleg en participatie, digitalisering in de arbeidsmarkt, de platformeconomie, werkomstandigheden en hieraan verwante thema’s.

Bij HIVA is Lenaerts voornamelijk betrokken bij een onderzoeksproject over 'inclusieve groei' en onderzoeksactiviteiten verbonden met de Beweging.net/ACV Leerstoel ‘Duurzame, rechtvaardige en zorgzame samenleving'.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen