< Terug naar overzicht

Karin Cnaepkens HR Director bij Logica Belgium

Karin Cnaepkens is de nieuwe HR Director bij Logica Belgium, een zakelijke en technologische dienstverlener.

Karin Cnaepkens studeerde Moderne Talen aan het Hoger Instituut Sint-Lodewijk in Antwerpen. Nadien volgde ze als vrije student Sociaal- en Arbeidsrecht aan de UIA Antwerpen en diverse corporate trainingsprogramma’s.

In 1978 startte Cnaepkens haar carrière als management assistant bij Sobelgra, een graanoverslagbedrijf in de Antwerpse haven. In 1984 werd ze HR-manager bij Cargill, een internationale producent en leverancier van voedingsmiddelen, landbouw-, financiële en industriële producten en diensten.

Negen jaar later, in 1995, wordt Cnaepkens European HR-manager bij het telecombedrijf Hermes Europe Railtel (nu Ebone). Ze was er verantwoordelijk voor het opstarten en verder uitbouwen van het HR-departement, zowel in België als in de Europese vestigingen van het bedrijf.

Als zelfstandig HR-consultant wordt Cnaepkens gevraagd om voor Origin, dat toen nog bijna volledig in handen was van Philips, de HR-dienstverlening te optimaliseren. In 1999 wordt Cnaepkens er HR-director Benelux en is er onder meer verantwoordelijk om de fusie tussen Atos en Origin op HR-vlak. Atos Origin is een internationale IT-dienstverlener.

In 2004 promoveert Cnaepkens tot HR-director Benelux en Global C&SI. Global C&SI is het wereldwijde hoofdkantoor, gebaseerd in Brussel. Haar taak bestaat er in het hoofdkantoor te transformeren tot een internationaal hoofdkantoor en het directieteam te ondersteunen bij het uitwerken van een wereldwijde HR-strategie. Na een geslaagde opdracht keert Cnaepkens in 2008 terug naar het Belux-niveau als HR-director.

Sinds begin februari 2011 is Karin Cnaepkens HR-director Belgium bij Logica Belgium, een zakelijke en technologische dienstverlener. “Na de voorbije crisis en enkele veranderingen in het management heeft het bedrijf dringend nood aan extra HR-competenties.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen