< Terug naar overzicht

Jos Gijbels algemeen directeur Unie van Sociale Secretariaten

De Unie van erkende Sociale Secretariaten (USS) heeft Jos Gijbels aangeworven als algemeen directeur.

Jos Gijbels (50) is licentiaat Sociale Agogiek (KU Leuven). De voorbije 13 jaar was hij Directeur Vlaanderen bij het Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid (FVB), het sectoraal opleidingsfonds voor arbeiders uit de bouwsector (PC 124), waar hij verantwoordelijk was voor het implementeren van het sectoraal opleidingsbeleid. Het FVB verzorgt all-in-dienstverlening (inhoudelijke afstemming, financiering en kwaliteit) aan bouwbedrijven op het vlak van opleiding en wordt bestuurd door de sociale partners.

Als gedelegeerd bestuurder van Edutec, het sectorale bouwopleidingscentrum, realiseerde Gijbels in zijn eerste werkingsjaar de eerste operationele break-even sinds de oprichting en in het tweede jaar een aanzienlijk nettoresultaat. Voor hij bij het FVB aan de slag ging, was Gijbels eerst coördinator en daarna directeur van het Europees Centrum voor Conservatie, Restauratie en Renovatie, het opleidingscentrum voor restauratiesectoren in de bouw.

Tussen 1984 en 1991 was hij inspecteur voor de tewerkstellingsprojecten bij het ministerie van Tewerkstelling en Arbeid en daarna bij het het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Zijn loopbaan startte hij als parlementair secretaris.

Over zijn aanstelling bij de USS zegt Jos Gijbels: “Met plezier heb ik de uitdaging aanvaard om in de Unie een performante organisatie neer te zetten die het resultaat is van de strategische visie die alle sociale secretariaten delen. Ik kom terecht in een boeiende wereld die volop in beweging is. Mijn eerste prioriteit is het team te versterken. Uiteraard hebben nu al belangrijke thema’s onmiddellijke opvolging nodig. Ik denk aan de kwestie van het mandaat, de dienstenrichtlijn, SEPA enzovoort. Ik kijk er naar uit kennis te maken met alle leden, klein en groot, te horen wat hen bezig houdt, welke uitdagingen ze zien, welke problemen de Unie moet aanpakken, kortom welke inhoud er kan gegeven worden aan onze strategie (belangenbehartiger, ontmoetingsplaats en samenwerkingsplatform). Het doel moet zijn de sterke punten te versterken en goed te luisteren welke verwachtingen de leden hebben opdat ze een blijvende meerwaarde kunnen ervaren van de Unie. Mijn ervaring met sociale partners, bedrijven, sociale administraties en overheden zal zeker ingezet kunnen worden. Tot de nieuwe medewerkers in dienst zijn, kan ik een beroep doen op de ondersteuning van Jos Meyers om de technische aspecten van de opdracht te realiseren. Uiteraard wordt de huidige samenwerking binnen Synergie4 voortgezet.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen