< Terug naar overzicht

Joep Konings economisch adviseur Bureau of European Policy Advisers

Joep Konings, de decaan van de faculteit Economie aan de Leuvense universiteit, is aangesteld als economisch adviseur bij het Bureau of European Policy Advisers (BEPA).

Arbeidseconoom Joep Konings zal zich als economisch adviseur bij het BEPA buigen over relevante economische beleidsvraagstukken (onder meer de problematiek van globalisering en emerging markets, innovatie en groei, etc.).
BEPA informeert en adviseert de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, over alle beleidskwesties die van belang zijn voor de Europese Unie. De doelstelling van het BEPA staat omschreven als: “The mission of the Bureau of European Policy Advisers (BEPA) is to provide timely, informed, policy and political advice to the President and Commission Services on issues relevant to the President’s agenda and the future of policies in the Union.”
Konings’ onderzoek als economisch wetenschapper situeert zich vooral op het terrein van de arbeidseconomie, het mededingingsbeleid en de handelspolitiek. Hij is ook lid van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid en was in het verleden actief als adviseur voor de Vlaamse regering, de federale regering en de Europese Commissie. Hij blijft doceren aan de KU Leuven en doctoraatsstudenten begeleiden.

In HR Square nr. 58 verscheen een artikel rond de impact van opleiding op productiviteit en loon, gebaseerd op een studie van en een interview mét Joep Konings. Hier leest u meer.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen