< Terug naar overzicht

Joelle Boxus Chief Human Resources Officer bij Etex

Joëlle Boxus keert na tien jaar Nederland terug naar België en werd Chief Human Resources Officer bij Etex, een Belgisch industrieel familiebedrijf waarvan onder andere Eternit een onderdeel is.

Joelle Boxus heeft een master Industriële Psychologie en startte haar loopbaan als rekruteringsconsultant van IT- en financiële profielen om vervolgens een eerste ervaring als HR-manager op te doen bij Telindus en Ernst & Young. In 2005 ging ze aan de slag bij Kraft Foods als HR-manager voor België en werd daar een jaar later benoemd tot HR Director voor de Benelux. In die rol was ze verantwoordelijk voor het HR-beleid van het Benelux-hoofdkantoor, drie fabrieken en twee commerciële zetels, alles samen ongeveer 18.000 werknemers.

Een volgende stap in haar carrière betekende een verhuis naar Amsterdam waar ze HR Director werd van de wereldwijde business unit Cargill Cocoa & Chocolate. Na vier jaar werd ze benoemd tot HR Director van een van de afdelingen van de groep waarin de activiteiten Grain & Oilseeds, Sugar en World Trade Unit zijn samengebracht. In december 2013 werd Boxus Group HR Director bij AkzoNobel Speciality Chemicals, eveneens in Amsterdam.

Sinds december is Boxus Chief Human Resources Officer bij Etex een Belgisch industrieel familiebedrijf waarvan onder andere Eternit een onderdeel is. De Etex Groep telt ongeveer 14.500 werknemers, wereldwijd verspreid over 113 productievestigingen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen