< Terug naar overzicht

Jo Mattelé is overleden

Op 20 november overleed op 72-jarige leeftijd Jo Mattelé, ongetwijfeld een van de belangrijkste figuren inzake HR-netwerking en -professionalisering in Wallonië en Brussel. Jo was ook betrokken bij de start van HR Square, zowel langs Nederlandstalige als Franstalige kant.

De socioloog Jo Mattelé was gedurende 20 jaar HR-verantwoordelijke op verschillende niveaus bij onder meer UCB, Spadel en Generali. Vervolgens vestigde hij zich als zelfstandige en werd hij naast consultant en trainer vooral ‘professioneel netwerker’. Hij lag eind jaren 1980 samen met Michel Horion aan de basis van het jaarlijkse repertorium ‘Le Monde du Recrutement en Belux’, maar werd ook in Vlaanderen vooral bekend als de uitvinder en organisator van het jaarlijkse driedaagse buitenlandse MRH-congres, waaraan in de topjaren tot 160 Belgische HR-professionals deelnamen.

Geïnspireerd door het toenmalige HR Magazine Mark I, werd Mattelé medio jaren 1990 uitgever en hoofdredacteur van het Franstalige vaktijdschrift RH Tribune. Ondertussen doceerde hij HR aan verschillende hogescholen, stond hij mee aan de wieg van HR Public en was hij algemeen secretaris van de vereniging van personeelsdirecteurs ADP-VDP Brussel-Brabant.

Van eind 2002 tot 2006 was Jo als aandeelhouder betrokken bij de oprichting en de opbouw van HR Square, tot hij zijn aandelen en zijn andere business MRH en RH Tribune verkocht. Dit afscheid belette niet dat Mattelé jaren later het initiatief nam om de personen samen te brengen die uiteindelijk eind 2014 de Franstalige poot van het HR Square-netwerk zouden opstarten.

Zelf was hij daarbij niet meer actief betrokken, in 2013 verhuisde hij definitief met zijn Thaise partner naar haar thuisland om daar met volle teugen van het leven te genieten. Daar overleed hij ook.

HR Square kijkt dankbaar terug op een mooie samenwerking en fijne persoonlijke contacten met Jo en leeft mee met zijn geliefden.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen