< Terug naar overzicht

Jenny Claes en Heidi Coppens (SKF Logistics Services) vallen weer in de prijzen

SKF Logistics Services uit Tongeren ontving vorige week de prijs voor de ‘Vrouwvriendelijkste Onderneming van Vlaanderen’. Vorig jaar mochten algemeen directeur Jenny Claes en personeelsdirecteur Heidi Coppens zich al tooien met de titel van ‘Mensvr

De prijs ‘Vrouwvriendelijkste onderneming van Vlaanderen’ is een initiatief van de Open Bedrijvendag (die dit jaar op 2 oktober plaatsvond en waaraan 347 bedrijven en 1,5 miljoen bezoekers deelnamen). De prijs werd uitgereikt door Vlaams minister van Economie Fientje Moerman en door Yves Lejaeghere, stichter en organisator van de jaarlijkse dag waarop bedrijven hun deuren openzetten voor het grote publiek. Moerman koos vrouwvriendelijk ondernemen als thema voor de Open Bedrijvendag van 2005.

SKF Logistics, het Europese distributiecentrum van een Zweedse producent van kogellagers, won de prijs in de categorie grote ondernemingen. Hoewel het bedrijf, dat 267 werknemers telt, in een traditioneel mannelijke sector actief is, wordt het door een vrouw geleid en bestaat 37% van het managementteam en bijna de helft van het middenkader uit vrouwen. Dit gaf voor de jury de doorslag om voor SKF Logistics te kiezen.

Voorts is er bij SKF een ruime toepassing van het tijdskrediet, krijgen zwangere vrouwen aangepast werk en heeft het bedrijf voor een uitbreiding gezorgd van de openingsuren voor de buitenschoolse opvang van kinderen van werknemers.

Maar dit alles en nog veel meer kon u ook in HR Square nr. 17 (september 2004) al lezen, waar we een uitgebreid portret brachten van deze sociaal bijzonder vernieuwende (en goed draaiende) onderneming aan de hand van een gesprek met de leading ladies Jenny Claes (general manager) en Heidi Coppens (HR-manager). Eerder had SKF de trofee ‘Mensvriendelijk Bedrijf’ in de wacht gesleept, een initiatief van Gelijke Kansen Vlaanderen dat werd ondersteund door HR Square.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen