< Terug naar overzicht

Jan Van Acoleyen leidt HR bij Barco

Jan Van Acoleyen werd in januari 2007 de nieuwe President Human Resources bij visualisatiebedrijf Barco. Hij is er verantwoordelijk voor het gehele HR-gebeuren van de groep en voor de interne communicatie.

Jan Van Acoleyen (44) was tot voor enkele maanden HR-directeur van Agfa, waar hij opgevolgd werd door Marcel Van Aken. Bij de beeldvormingsgroep had hij eind september 2004 de plaats ingenomen van Georges Vandenhove. Van Acoleyen leidde er als Chief Human Resources Officer de wereldwijde HR-activiteiten.
Jan Van Acoleyen behaalde een licentiaatdiploma Pedagogie (KU Leuven) en een MBA (Ufsia). Na zijn legerdienst ging hij als adviseur en later als businessmanager aan de slag bij DIP Consulting. Hij startte er in de rekrutering, maar geraakte er snel vertrouwd met assessment, salarisbeleid en training.
In 1994 maakte hij de overstap naar Alcatel-Bell, waar hij gedurende twee jaar senior HR-officer was en voor verschillende divisies werkte. Bij Alcatel-dochter Mietec in Oudenaarde, werd hij vervolgens HR-director en vice-president HR. Hij maakte er de snelle groei mee van een paar honderd tot 1800 werknemers. In 2002 begeleidde hij mee de verkoop van de halfgeleiderproducent Mietec (toen reeds omgedoopt tot Microelectronics) en keerde hij terug naar Alcatel als HR-director Benelux. In 2003 werd hij er ook vice-president HR North Europe. Hij loodste er het bedrijf mee door turbulente tijden, waarbij meer dan 1000 van de 3500 banen sneuvelden.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen