< Terug naar overzicht

Jan Van Acoleyen aan het hoofd van HR-afdeling bij Agfa

Eind september neemt Jan Van Acoleyen de plaats in van Georges Vandenhove bij beeldvormingsgroep Agfa. Hij gaat er de wereldwijde HR-activiteiten leiden.

Jan Van Acoleyen (42) behaalde een licentiaatsdiploma Pedagogie (KU Leuven) en een MBA (Ufsia). Na zijn legerdienst ging hij als adviseur en later als businessmanager aan de slag bij DIP Consulting. Hij startte er in de rekrutering, maar raakte er snel vertrouwd met assessment, salarisbeleid en training.


In 1994 maakt hij de overstap naar Bell, waar hij gedurende twee jaar senior HR-officer was en voor verschillende divisies werkte. Bij Alcatel-dochter Mietec in Oudenaarde, werd hij vervolgens HR director en vice-president HR. Hij maakte er de snelle groei mee van een paar honderd tot 1800 werknemers. In 2002 begeleidde hij mee de verkoop van de halfgeleidersproducent Mietec (toen reeds omgedoopt tot Microelectronics) en keerde hij terug naar Alcatel als HR-director Benelux. Sedert vorig jaar is hij er ook vice-president HR North Europe. Hij loodste er het bedrijf mee door turbulente tijden, waarbij meer dan 1000 van de 3500 banen moesten sneuvelen.


Van Acoleyen, die zijn loopbaan begon in de rekrutering, kreeg de afgelopen jaren andere katjes te geselen. Het wordt afwachten waar de prioriteiten zullen liggen bij Agfa in Mortsel.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen