< Terug naar overzicht

Jan Goossens van Picanol Group naar TVH

Jan Goossens zegt na 4,5 jaar Picanol Group vaarwel en gaat aan de slag bij Thermote & Vanhalst. Bij TVH vindt hij een duidelijke visie terug op bedrijfsvoering en personeelsbeleid.

Handelswetenschapper Jan Goossens (27) startte zijn carrière bij weefgetouwenfabrikant Picanol als HR officer. “Tijdens de eerste twee jaren werkte ik er voornamelijk ondersteunend op het vlak van training, ontwikkeling, rekrutering en selectie”, vertelt Goossens. “Nadien werd ik verantwoordelijk voor de uitvoering van het talentmanagementbeleid, met focus op rekrutering en selectie. Ik bouwde onder meer een employer-brandingbeleid uit, implementeerde e-recruitmentsoftware, nam assessment centers af en ontwikkelde het introductiebeleid.”

De moeilijke economische situatie in het bedrijf en de uitgevoerde herstructureringen leidden er logischerwijs toe dat de activiteit op het vlak van aanwervingen sterk terugviel. “Dus heb ik me de afgelopen maanden toegelegd op andere domeinen en projecten”, zegt Goossens. “Ik ondersteunde het development management, gaf het mee vorm en voerde een competentiebeleid in om dat dan te integreren in het performance management proces.”

Na 4,5 jaar bij Picanol was Goossens naar eigen zeggen aan een andere uitdaging toe. Bij Thermote & Vanhalst zal de Zwevegemnaar nu van start gaan als HR Business Partner. “Ik word de directe contactpersoon voor de leidinggevenden en medewerkers van een aantal afdelingen, zal ondersteuning bieden op het gebied van instroom-, doorstroom- en uitstroomprocessen en bijdragen tot de implementatie van het HR-beleid.”

“Bij TVH kom ik terecht in een organisatie waar een duidelijke visie heerst, zowel op het vlak van bedrijfsvoering als van personeelsbeleid. Dat vind ik zeer belangrijk”, motiveert Goossens zijn overstap naar de distributeur in heftrucks. Thermote & Vanhalst heeft zijn hoofdkantoren in het West-Vlaamse Waregem.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen