< Terug naar overzicht

Jan De Clerck nieuwe HR-manager bij Tower Automotive

Jan De Clerck is bij Tower Automotive de opvolger van de naar Sarens vertrokken Kris Clymans. Na bijna acht jaar trouwe dienst verliet De Clerck Atlas Copco om bij de toeleverancier van Volvo Cars als HR-manager aan de slag te gaan.

Jan De Clerck (33) is licentiaat in de Politieke Wetenschappen. Nadat hij in 1999 in Gent afstudeerde, vatte de Antwerpenaar met succes een postgraduaat Bedrijfsbeleid en -communicatie aan in het Zuid-Franse Toulouse.
Zijn eerste werkervaring deed De Clerck op bij headhuntingbureau A Plus Consultancy. Hij was er junior consultant. Al na minder dan een jaar ging het naar Atlas Copco Airpower, waar De Clerck onmiddellijk aan de slag kon als HR-verantwoordelijke Logistics. Later groeide hij er door tot HR-verantwoordelijke voor alle ondersteunende diensten: Logistics, ICT en Finance.
Toen De Clerck onlangs de kans kreeg om de eindverantwoordelijkheid voor de HR-afdeling bij Tower Automotive te dragen, twijfelde hij niet. “Na acht jaar bij Atlas Copco was het tijd voor iets anders”, vindt De Clerck.
Tower Automotive is een toeleverancier van Volvo Cars Gent en assembleert carrosserieonderdelen. Er zijn 350 personeelsleden aan de slag, De Clerck leidt er een team van drie medewerkers waarmee hij samen instaat voor het personeelsbeleid. “Het is mijn doelstelling HR uit te bouwen tot een essentiële partner in de beleidsbeslissingen van Tower Automotive”, licht De Clerck zijn nieuwe functie toe. “Samen met de syndicale partners willen we een omgeving creëren waar mensen graag het beste van zichzelf willen geven, zodat we verder kunnen groeien tot een wereldklasse-productiebedrijf.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen