< Terug naar overzicht

Jan Cromheecke HR-manager België Luxemburg bij Hema

Jan Cromheecke is sinds begin dit jaar HR-manager België Luxemburg bij Hema.

Jan Cromheecke (48) is licentiaat Psychologische en Pedagogische Wetenschappen, richting Bedrijfspsychologie (1994, Universiteit Gent). Hij startte zijn loopbaan in 1994 als HR-consultant bij CPM (Consultants in Personnel Management). Hij was er verantwoordelijk voor selectie, persoonlijkheids- en leerbaarheidsonderzoeken en training in gedragsremedieerbare technieken voor diverse bedrijven.

In 1996 ging hij aan de slag bij Belgacom, aanvankelijk als selection & recruitment officer. Nadien was hij achtereenvolgens learning & development manager voor de Corporate Customers Division, HR-operations manager voor de staff-divisies en HR-program manager voor Belgacom nv. De laatste zeven jaren was hij er directeur van de personeelsdienst.

Sinds januari 2013 is Cromheecke HR-manager België-Luxemburg bij Hema. Hij is er verantwoordelijk voor het HR-beleid van Hema België en Luxemburg in alle HR-domeinen. Daarnaast is hij ook lid van het directieteam. “Mijn opdracht is HR verder te professionaliseren, zodat het de verdere groei van de onderneming maximaal kan ondersteunen”, commentarieert Cromheecke.

Hema is een internationale warenhuisketen met winkels in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Hema ontwikkelt zijn producten zelf, ‘bijzondere eenvoud’ staat daarbij centraal. Hema telt ongeveer 10.000 medewerkers. In België en Luxemburg, werken iets meer dan 900 medewerkers, verspreid over 94 winkels.

“Tijdens mijn eerste contacten met Hema was ik aangenaam verrast door het aanstekelijk enthousiasme van het managementteam. Nu ik er enkele weken werk, merk ik dat dit enthousiasme zich op alle niveaus van de onderneming bevindt. Iedereen wil het beste voor de onderneming en ik ben blij dat ik de kans krijg mijn steentje daartoe bij te kunnen dragen”, zegt Cromheecke.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen