< Terug naar overzicht

Jan Coppejans verlaat Hema en wordt zelfstandig HR-consultant

Jan Coppejans verlaat na 16 jaar Hema en wordt zelfstandig HR-consultant.

Jan Coppejans (60) heeft een bachelor Maatschappelijk Werk (SHISS-Gent, 1977) en heeft aan de Vlerick Business School de langdurige opleidingen Middle Management en de Executive Masterclass in Human Resources Management gevolgd.

Onmiddellijk na zijn studies startte Coppejans als lesgever aan HOBU in Antwerpen en Gent. In 1982 verliet hij het onderwijs en werd hij personeels- en veiligheidschef in twee productieafdelingen van UCO Gent. Van 1987 tot 1989 was hij personeels- en veiligheidschef bij Belbottlling Gent, een onderdeel van Interbrew (nu AB InBev), dat frisdranken afvulde voor Coca-Cola Company. In 1989 stapte hij over naar Vedior International, waar hij verschillende HR-functies had bij verschillende divisies van de uitzendgroep.

In september 1997 ging Coppejans aan de slag bij Hema België als HR-manager Belux. Hij was er ook mede-zaakvoerder en lid van het directieteam. Hema was toen juist actief in België na de overname van de winkelketen Sarma. Na een reorganisatie in 1998-1999 lag de focus op expansie. Zijn aandacht ging dan ook naar het uitbouwen van de ondersteunende diensten, het professionaliseren van de HR-afdeling en het optimaliseren van het sociaal overleg.

Op 1 mei 2013 verlaat Coppejans na bijna 16 jaar Hema en wil hij als zelfstandig HR-consultant kmo’s ondersteunen op het vlak van sociale relaties, het uitbouwen van een pragmatisch HR-beleid, het ondersteunen van de directie bij veranderingen en het begeleiden van medewerkers (in- en uitstroom).

Coppejans wordt bij Hema opgevolgd door Jan Cromheecke.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen