< Terug naar overzicht

Isabelle De Somviele krijgt statuut van counsel bij Claeys & Engels

Isabelle De Somviele werd op 1 januari 2016 toegelaten tot het statuut van counsel binnen het advocatenkantoor Claeys & Engels.

Isabelle De Somviele is sinds 2006 lid van de Nederlandstalige Orde van Brussel. Zij behaalde haar licentiaatsdiploma Rechten aan de KU Leuven met grote onderscheiding. Voordien studeerde ze Orthopedagogie, Politieke- en Sociale Wetenschappen en Antropologie. Voor ze in 2006 Claeys & Engels vervoegde, was ze jarenlang professioneel actief in de hulpverlening.

Ze geeft cliënten dagelijks advies in de verschillende aspecten van aanvullende pensioenen en begeleidt cliënten bij het invoeren, wijzigen en harmoniseren van pensioenplannen (op ondernemings- en sectorniveau). Ze staat hen eveneens bij in het opstellen van documenten voor pensioenfondsen (IBP’s) en de naleving van de governance-regels, in de oprichting van (pan-Europese) pensioenfondsen, de aspecten van (vervroegde) wettelijke en aanvullende pensioenen in de eindeloopbaanproblematiek en vervroegde uittredingsregelingen.

Tevens verleent De Somviele advies over de invoering van flexible benefits, cafetariaplannen en bonuspensioenplannen. Zij volgt de ontwikkelingen met betrekking tot cao 90 (de resultaatsbonus) en verdedigt cliënten ook voor de rechtbanken in pensioenrechtelijke dossiers. De Somviele is daarnaast een veelgevraagde spreekster op interne en externe seminaries en publiceerde diverse juridische artikels. Zij is lid van de redactieraad van Life & Benefits (Kluwer) en schrijft ook voor HR Square.

Bron: Claeys & Engels (claeysengels.be)


Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen