< Terug naar overzicht

Imec versterkt de businessfocus van zijn HR-departement

Imec’s HR, onder leiding van Hubert De Neve, heeft de afgelopen maanden een grondige transformatie doorgemaakt. De doelstelling was in de eerste plaats om de focus op de rol van HR als ‘businesspartner’ en ‘solution provider’ terdege te versterk

Na haar promotie tot HR Director heeft Lisbeth Decneut (39) zich toegelegd op het grondig herdenken van verschillende kerntaken van HR. De diverse functies van de HR-businesspartners en experts (Rekrutering, Learning & Development, Compensation & Benefits, Organisatie-ontwikkeling) zijn nu samengebracht onder haar leiding.

In februari 2010 heeft Valérie Thomas (38) het team versterkt als HR-businesspartner voor de unit Procestechnologie. Ze werkt nauw samen met de leiders van de Technologie Unit om de HR-dimensie van de business-strategie in te vullen. In die rol zorgt ze niet alleen voor het capteren van de strategische vereisten op het vlak van HR, maar is ze ook verantwoordelijk voor de adequate toepassing van kritische HR-processen die gericht zijn op efficiëntie, productiviteit en engagement.

Na haar studies in Journalistiek en Communicatie heeft Valérie Thomas zich gespecialiseerd in HRM. Ze startte haar loopbaan in rekrutering in de IT-sector en vervolgens bij British Telecom. Sinds 2001 heeft ze haar HR-ervaring verbreed en verdiept bij Ernst & Young als HR-businessconsultant. Haar bagage stelt haar nu in staat om aan de slag te gaan bij Imec en zo de boeiende wereld van technologie en innovatie in te stappen.

Sinds januari 2010 is Charlotte Himpe (28) bij Imec aan de slag als specialist in talentmanagement. Ze maakt deel uit van het HR Solutions-team en is hierin actief op twee domeinen. Enerzijds legt ze zich toe op de uitwerking en coördinatie van learning & development en anderzijds zal ze bedrijfswijde projecten uitwerken ter ondersteuning van imec’s organisatie-ontwikkeling.

Charlotte Himpe heeft na haar economische studies resoluut voor HR gekozen. Na een specialisatie in HR was ze eerst HR-officer bij Aon Belgium en vervolgens HR-consultant bij PKF Management Consulting Services. Na enkele jaren projectmatig werken bij diverse klanten, kiest ze nu opnieuw voor een interne HR-functie en dit in de wetenschappelijke onderzoeksomgeving bij Imec, waar ‘people’ effectief gezien worden als essentiële ‘assets’ om steeds weer innovatieve producten te creëren.

Ook Nele Van Hooste (24) is recentelijk aan boord gekomen om de focus op talentmanagement te verstevigen. Ze studeerde in 2009 af als arbeidspsychologe, om vervolgens in september 2009 haar loopbaan te starten als HR-officer bij Imec. Samen met Charlotte Himpe vormt ze een tandem op het vlak van learning & development en organisational development. Toch is ze hiermee niet volledig aan haar proefstuk toe. Tijdens haar studies Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de KU Leuven volbracht ze eerder al een succesvolle stage van zeven maanden in het HR-businesspartner team van Imec.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen