< Terug naar overzicht

HR zal niet snel naar buitenland verhuizen

Volgens de Offshoring Survey 2004 bij 150 ondernemingen van de Confederation of British Industry (CBI) is human resources de bedrijfsafdeling die het minst in aanmerking komt voor delokalisatie. “Dat is het bewijs dat HR ernstig wordt genomen”, zegt A

Van de Britse bedrijven die op dit moment al aan offshoring doen, zegt 31% van de managers dat het delokalisatie van HR niet eens overweegt. De kans op offshoring is nog kleiner bij bedrijven die op dit moment op geen enkel vlak aan delokalisatie doen: 37% van hen zegt dat offshoring van HR geen optie is. Van de 45 bedrijven uit de steekproef die al delokaliseren, doen er (slechts?) negen dit ook met HR-taken.


De voornaamste reden voor offshoring is het realiseren van aanzienlijke kostenbesparingen, maar met betrekking tot delokalisatie van HR heerst groot scepticisme ten aanzien van dit motief.


Meer dan de helft van de ondernemingen voelt dat de jongste twee jaar de druk om afdelingen naar het buitenland te verhuizen vergroot. In de vaststelling dat HR “mag blijven waar het is”, ziet Anthony Thompson het bewijs dat HR als een belangrijke afdeling wordt beschouwd: “Bedrijven willen een nauwe band tussen HR en de werkvloer behouden”.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen