< Terug naar overzicht

HR-manager Hans Bogaert verlaat Volvo Cars Gent

Enkele maanden na het vertrek van ceo Peter Leyman, intussen parlementslid voor CD&V, trekt ook een andere topman de deur van Volvo Cars Gent achter zich dicht. Na een loopbaan van 20 jaar bij Volvo wil HR-directeur Hans Bogaert ‘nieuwe carrièremoge

Hans Bogaert (41) werd meer dan 5 jaar geleden HR-directeur bij Volvo Cars Gent. Hij legde de klemtoon op het vakbondsoverleg, de organisatie en ondersteuning van de teamwerkcultuur en de organisatie van de fabriek in functie van de huidige productiecapaciteit. Eind oktober 2006 werd hij uitgeroepen tot eerste Vlaamse HR Ambassadeur.

Bogaert studeerde af als maatschappelijk assistent optie Personeelswerk. Hij startte zijn carrière op de personeelsadministratie bij Volvo in 1987. Later werd hij verantwoordelijk voor rekrutering en selectie. Hierna verzorgde hij de personeelsrelaties in de lasfabriek, de schilderfabriek en de eindassemblage. Vanuit deze functie promoveerde hij tot manager personeelsrelaties, de springplank voor het directeurschap HR.

De PR en communicatieverantwoordelijke van Volvo Cars, Mark De Mey, zegt dat Bogaert “enkele weken geleden reeds besliste om tegen de zomervakantie het bedrijf te verlaten om nieuwe carrièremogelijkheden te exploreren buiten Volvo Cars Gent. Om een vlotte overdracht mogelijk te maken ging Bogaert vanaf dat moment nauw samenwerken met Luc Van Den Berghe, verantwoordelijk voor VCMS-coördinatie en Veiligheid, Beveiliging en Milieu.” Van Den Berghe volgt Bogaert nu tijdelijk op als HR-manager voor het verzekeren van de lopende zaken en om tezelfdertijd een langetermijnplan uit te werken voor HR.


HR Square zette in november (HR Square nr. 40) Hans Bogaert op de praatstoel. Hij toonde zich een uitstekend HR-ambassadeur en deed gepassioneerd en genuanceerd zijn verhaal. Nieuwsgierig? Neem een abonnement via bert@hrsquare.be of tel. 053/60.56.75. U krijgt er deze editie gratis bij.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen