< Terug naar overzicht

Hoe ouder de manager, hoe beter?

Marc Buelens, hoofddocent aan de Universiteit Gent en partner van de Vlerick Leuven Gent Management School, poneert een opmerkelijke stelling: oudere managers moeten niet met pensioen gestuurd worden, maar juist meer betaald krijgen. Volgens Buelens br

Marc Buelens verwijst naar het boek 'The Wisdom Paradox' van de naar de Verenigde Staten gevluchte Russische hersenspecialist Elkhonon Goldberg. Daarin erkent Goldberg dat hoe ouder we worden, hoe moeizamer sommige cognitieve taken verlopen (zoals bijvoorbeeld een nieuwe programmeertaal of de gebruiksaanwijzing van een nieuw apparaat onder de knie krijgen). Maar: hoe meer genialiteit en talent iemand in zijn jonge jaren vertoont, hoe competenter deze persoon op latere leeftijd is.

Het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor de opslag en herkenning van patronen, verbanden en de essentie van dingen, wordt met het ouder worden alleen maar beter. Met dat hersengedeelte herkennen we zaken die we vroeger al eens hebben meegemaakt. Dat maakt ons bijzonder efficiënt, geeft ons een betrouwbare intuïtie en helpt ons betere beslissingen te nemen. Zo worden we niet alleen wijzere mensen, maar ook betere managers. Buelens maakt wel een kanttekening: Goldberg spreekt alleen over het cognitieve en niet over het emotionele. Maar ook op dat gebied is ouder worden vaak positief: hoe ouder we worden, hoe meer we onszelf worden.


Wat denkt u van deze stelling? Laat het ons weten! Uw contact: jos.gavel@hrsquare.be

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen