< Terug naar overzicht

Hilde Lemmens (Astyre) en Valérie Viatour (Chiveo) winnen Equiwoman Award

De Equiwoman Award wil ondernemende vrouwen bekronen die blijk geven van grote managementkwaliteiten. De award wil aantonen dat een zelfstandige carrière en een familieleven niet incompatibel zijn.

Hilde Lemmens is zaakvoerder van The Astyre Group, een HR-consultancybedrijf met vestigingen in Hasselt en Leuven. Het bedrijf telt 25 medewerkers.

“Mijn geheim is dat ik samenwerk met mijn echtgenoot en constructieve gesprekken voer met hem”, vertelt Lemmens. Bovendien is het volgens haar erg belangrijk om te genieten van ieder moment, zowel privé als professioneel, en een open communicatie te hebben met alle gezinsleden.

Volgens Lemmens moeten vrouwen wel nog meer ondersteuning krijgen. “Het beleid moet vrouwen nog meer begeleiden om een evenwicht te vinden tussen privé en werk. Ook de ondersteuning van vrouwelijke ondernemers om hen een weg te laten vinden in de wettelijke bepalingen is erg belangrijk voor het vrouwelijk ondernemerschap.”

Valérie Viatour (40) is oprichter en CEO van het Luikse BI- en datawarehousingbedrijf Chiveo. Van bij de start van het bedrijf wilde Viatour haar familieleven voorrang geven als moeder van drie kinderen.

“Ik denk dat ik deze prijs gewonnen heb omdat ik erin geslaagd ben mijn enthousiasme en mijn passie over te brengen in alles wat ik onderneem, of dat nu voor mijn familie is, mijn vrienden of voor mijn werknemers en klanten”, zegt Viatour.

De award werd op 31 maart 2011 tijdens de themadag ‘Vrouwen en Ondernemen’ van de Beurs ‘Ondernemen 2011’ uitgereikt door federaal minister van Kmo’s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid, Sabine Laruelle.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen