< Terug naar overzicht

Hilde Haems vice-president HR bij USG People

Hilde Haems promoveert tot vice-president HR bij USG People.

Hilde Haems (47) behaalde in 1987 aan de Universiteit Gent een master in Psychologische en Pedagogische Wetenschappen. In 2003 behaalde ze ook een master HR aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

De eerste tien jaar van haar carrière was Haems personeelschef bij ING. Van 1997 tot 2003 was ze HR-manager bij Allen & Overy. In 2004 ging Haems aan de slag bij USG People, eerst als HR-directeur van Creyf’s, dat later Start People werd. In 2008 werd ze algemeen directeur van USG Financial Forces en twee jaar later HR director van USG People Belgium.

“Als HR-directeur België was het mijn taak om synergie te realiseren in het HR-beleid van de tien bedrijven met behoud van hun identiteit. Daarnaast is bijzondere aandacht gegaan naar MVO en dan vooral talentontwikkeling en arbeidsorganisatie als hefbomen voor duurzaamheid”, zegt Haems.

Sinds januari 2012 is Hilde Haems vice-president HR voor de divisies Professional Solutions en Specialist Staffing. “In de nieuwe functie ligt het accent op het ontwikkelen van een Europees HR-beleid afgestemd op de business van de twee divisies professionals en specialisten die op hun beurt een aantal bedrijven bevatten met eigen specificiteit. Talent acquisition, talent development, arbeidsorganisatie en MVO zullen centrale thema's zijn”, preciseert Haems.

“Een wijziging in het aansturen van de organisatie was de aanleiding om te veranderen. In mijn nieuwe functie kan ik me opnieuw concentreren op het ondersteunen van de business, het aligneren van brands en het versterken van het employer brand met respect voor landelijke eigenheden. Dat de divisie Professionals ook een groeiperspectief in diverse landen heeft , is tegelijk een kans om zelf weer te ontwikkelen op het thema veranderingsmanagement”, voegt Haems er nog aan toe.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen