< Terug naar overzicht

Hilde Burie met pensioen

Sinds begin dit jaar is gewezen HR-manager van het jaar Hilde Burie (ex-UZ Leuven) met pensioen. Burie breekt echter niet met de wereld van arbeidsrelaties en personeelsbeleid, ze blijft op vrijwillige en occasionele basis actief.


Hilde Burie (56) is doctor in de Rechten en licentiate Notariaat (KU Leuven). Ze startte haar carrière in 1970 als procuratiehouder en vervolgens onderdirecteur van de Centrale Afdeling voor Personeel en Sociale Zaken bij Philips Brussel. Van 1983 tot 1989 was Burie personeelsdirecteur van Philips Industrie in Leuven. Nog steeds bij Philips was ze begin jaren 1990 HR-manager voor verschillende commerciële maatschappijen in België en Luxemburg. Van 1992 tot 1995 was Burie personeelsdirecteur Philips Industrial Activities in Brugge. In 1996, haar laatste jaar bij Philips, droeg ze de personeelsverantwoordelijkheid bij Philips Lighting in Turnhout. Bij de Nederlandse groep bouwde ze een reputatie op als onderhandelaar en in herstructureringen.


Precies voor die knowhow werd Burie in 1996 aangetrokken door Sabena, waar ze tot 2000 executive vice-president Human Resources bleef. Daarna werd ze personeelsdirecteur van het UZ Leuven.


Hilde Burie werd in 1997 verkozen tot HR-manager van het jaar. Vandaag blijft ze actief in het HR-verenigingsleven. Zo is ze woordvoerster van NEHRA, het netwerk van vrouwelijke HR-professionals.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen