< Terug naar overzicht

Hans Vermeulen HR-directeur CPB Fortis

Hans Vermeulen werd HR-directeur Commercieel & Privé Bankwezen (CPB) bij Fortis. Hij is nieuw bij de internationale bankier en verzekeraar.

De afdeling CPB telt 7500 werknemers. De helft van hen werkt in de Benelux, de overigen zijn verspreid over Europa en Azië.

Hans Vermeulen (42) behaalde in 1988 een diploma Rechten aan de Universiteit Gent. Later volgde hij les in het sociaal recht bij Fabrimetal. Hij behaalde postgraduaat onder andere een diploma in HR-management en in Business Administration.

Voor hij bij Fortis in dienst trad, vervulde Vermeulen verscheidene juridische functies waarbij hij zich concentreerde op sociale en persoonlijke belastingkwesties. In de jaren 1990 was hij achtereenvolgens verantwoordelijk voor het regionaal kantoor Brussel van sociaal secretariaat ADMB en voor de cliëntgerichte juridische afdeling van SD Sociaal Secretariaat. Daarna ging zijn carrière in het HR-management van start. Hij begon als HR-manager bij PricewaterhouseCoopers in 1997. Twee jaar later werd hij hoofd van HR Continentaal Europa bij PA Consulting Groep. De voorbije vijf jaar was Vermeulen HR-directeur bij Besix Groep. Hij had er de leiding over HR op het niveau van de groep en was er verantwoordelijk voor de strategische positionering van HR. Hij werd er ook lid van de raad van bestuur.

Hans Vermeulen is voorts raadslid bij het Hof van Beroep (arbeidskwesties) en - als vertegenwoordiger van de representatieve werkgeversorganisaties - lid van het beheerscomité van de Belgische federale overheidsinstelling Dienst voor de Overzeese Sociale Zekerheid (DOSZ).

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen