< Terug naar overzicht

Hans Bogaert naar Volvo Trucks

Hans Bogaert, voormalig HR-manager van Volvo Cars in Gent, is opnieuw onderdak bij zijn oude liefde. Bogaert wordt op 1 april immers HR-manager Benelux bij Volvo Trucks in Zellik, waar hij Willy Alderweireld opvolgt, die eind juni met pensioen

Hans Bogaert (42) is gepokt en gemazeld bij Volvo: hij werkte sinds 1987 bij Volvo Cars. In 2001 nam hij er de HR-fakkel over van Peter Leyman, die CEO werd. Met Leyman bouwde hij een succesvol, op een teamstructuur gebaseerd participatief model uit. Beider vertrek in de loop van 2007 had mee te maken met het beleid van moederbedrijf Ford, waardoor Volvo Cars Gent minder autonomie kreeg. Volvo Trucks, de nieuwe werkgever van Bogaert, maakt geen deel uit van Ford.

Na zijn vertrek was Bogaert opnieuw op zoek naar een generalistische HR-managersfunctie: “Daarin voel ik me goed en kan ik een totaalbeleid uitbouwen. Daarnaast gaf ik ook de voorkeur aan een sector met goede economische perspectieven. Een derde beweegreden voor mijn keuze heeft met waardebeleving te maken. Ik kom uit een nest waar HR hoog wordt ingeschat en heb een bedrijf nodig waar men dezelfde mentaliteit heeft. Bij sommige bedrijven wordt veel over HR gepraat, maar wordt er vaak niets gedaan.”

Bogaert komt dan wel opnieuw bij Volvo terecht, toch wordt het helemaal anders. Waar hij bij Volvo Cars een productie-omgeving gewend was, ziet hij zich nu in een commerciële en marketinggerichte Benelux-context staan.

Volvo Trucks is een onderdeel van AB Volvo, de oermoeder van Volvo als het ware, tot nu een positief HR- en managementverhaal.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen