< Terug naar overzicht

Guido Santermans in Transitio

De gewezen vice-president human resources van MasterCard Europe, Guido Santermans (55), vestigde zich als zelfstandig HR-consultant en associeerde zich met het netwerk Lesire & Partners.


Guido Santermans richtte in oktober de bvba Transitio op, waarmee hij op zelfstandige basis aan consultancy doet inzake HRM. Hij besteedt daarbij vooral aandacht aan opleiding en ontwikkeling. Transitio sloot aan bij het netwerk van HR-consultants Lesire & Partners.


Guido Santermans is licentiaat industriële en organisatiepsychologie (KU Leuven) en volgde een postuniversitaire opleiding industriële economie. Hij is bestuurslid van de Vereniging van Organisatie-, Consumenten- en Arbeidspsychologen (Vocap).


Zijn carrière begon in Congo (Shaba), waar Santermans van 1970 tot 1972 les gaf in psychologie en opvoedkunde aan de hogeschool voor leraren. Terug in België ging hij van start bij Colruyt, als selectieverantwoordelijke, HR-assistent en manager opleiding en ontwikkeling. Vanaf 1979 zette hij zijn HR-carrière verder bij Raychem (nu Tyco), ICI (nu Huntsman), Mietec (nu AMI) en Belgacom.


Na een vrij korte uitstap naar het interim management bij PricewaterhouseCoopers, was Santermans van 1999 tot september 2003 vice-president human resources bij Europay International, later MasterCard Europe. Daar leidde hij de afdelingen algemene HR voor Europa en training en ontwikkeling. Hij speelde een actieve rol in de integratie van Europay in MasterCard.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen