< Terug naar overzicht

Greet Forier van Greenpeace naar Action Aid

Greet Forier heeft na twaalf jaar HR-carrière bij Greenpeace de organisatie verlaten. Ze is nu HR & Organisational Development and Finance Manager bij armoede-bestrijdingorganisatie Action Aid.

Greet Forier (50) studeerde in 1980 af als licentiate Biologie aan de KU Leuven. Op professioneel vlak sloeg ze een andere weg in. Na een goed gevulde loopbaan als office manager en later secretaris-generaal bij NFIW-FNHI (Nationale Federatie van de InformatieWeekbladen), reclamechef bij Publicarto, productmanager bij Vel, administrative officer bij Techware en mediaplanner België en Nederland bij FilmNet, ging ze in 1996 aan de slag bij Greenpeace Belgium.

Greenpeace


Het Belgisch kantoor van Greenpeace telde toen slechts twintig medewerkers. Vijf jaar later waren dat er 44. Forier stond aan de wieg van het personeelsbeleid. Op de loonsadministratie en een rudimentair evaluatiesysteem na, was er geen HRM.
Forier actualiseerde het arbeidsreglement, werkte een loonsstructuur uit, voerde een systeem van prestatiemanagement in, koos voor nieuwe procedures uit op het vlak van werving en selectie en nam het introductiebeleid onder handen. Ook werkte ze jarenlang mee aan een internationale HR-strategie, als lid van de Greenpeace International Human Resources Committee.

Action Aid


Nu zet Forier haar carrière verder als HR & Organisational Development and Finance Manager bij Action Aid, eeen organisatie die armoede bestrijdt en dus vooral in het Zuiden actief is. Het Belgisch kantoor waaruit Forier opereert werft geen fondsen maar huisvest de Europese afdeling.
Forier geeft leiding aan een vijftiental personen met twaalf nationaliteiten. Naast de dagelijkse HR-leiding en het financieel management heeft Forier nog een bredere opdracht. “Ik werken mee aan het uitbouwen van een Europese organisatiestructuur, die naast de nu al bestaande structuren in Afrika, Azië en beide Amerika’s kan functioneren. Mijn taak is binnen die structuur een krachtig en helder HR-beleid uit te stippelen”, zegt Forier.

Geïnteresseerd in het volledige Profiel van Greet Forier? Lees dan vanaf 10 februari het interview in HR Square nr. 64.
U ontvangt het tijdschrift nog niet? Contacteer dan Bert Gavel op 053/60 56 70 of via bert@hrsquare.be

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen