< Terug naar overzicht

Gerda Herbots op eigen vleugels naar ZEB

Gerda Herbots, die in 2006 nog de Jobat-prijs ‘Gelukkigste werknemer’ kreeg als HR-manager bij Media Markt Saturn Belux, stelt nu haar jarenlange ervaring in HR ter beschikking van andere bedrijven. Sinds december vorig jaar is ze HR-manager ad interi

Gerda Herbots (41) studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW) aan de KU Leuven en begon in 1992 als boekhoudster-personeelsverantwoordelijke bij groothandelaar in uurwerken Les Fils de J. Meyer in Brussel. In die periode kwam ze voor het eerst in aanraking met personeelsadministratie, wat haar bijzonder goed beviel.

In 1998 legde ze zich er voltijds op toe in de functie van HR-manager bij Lidl Belgium. Een greep uit het uitgebreide takenpakket: de uitbouw van een vlotte personeelsadministratie in samenwerking met het sociaal secretariaat, uitwerking van personeelsprocedures en opvolging verzekeren, opvolgen en toepassen van de sociale wetgeving en coördinatie van het rekruteringsbeleid. “Ik werkte er ook nog een loopbaanplanning en de loonstrategie uit”, vertelt Herbots. “En ik was de contactpersoon voor de syndicale vakorganisaties en syndicale afgevaardigden.”

In november 2004, na een korte tussenstap als HR-manager bij Godiva, nam Herbots de functie op van HR-manager bij Media Markt Saturn Belgium. Daar werd ze verantwoordelijk voor het hele HR-scala. “De grote HR-onderdelen payroll, rekrutering & selectie en vorming & opleiding vielen onder mijn verantwoordelijkheid. We hebben er best wel wat gerealiseerd. Zo werd onder andere het payrollsysteem SAP HR volledig gerealiseerd, waarbij de loonverwerking volledig intern wordt behandeld. Samenhangend daarmee werden de payroll- en administratieve processen geoptimaliseerd. Qua opleiding en vorming hebben we een volledig opleidingsbeleid uitgewerkt met een gids ‘licence to skill’. Dat hebben we gekoppeld aan jaarlijkse performancegesprekken en de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Verder was er ook de optimalisatie van het rekruteringsproces met de implementatie van een rekruteringstool.”

In augustus 2010 startte Herbots met een eigen HR-adviesbureau HRexpert.be om haar jarenlange ervaring in HR ter beschikking te stellen van andere bedrijven. In december kon Herbots ad interim aan de slag bij ZEB, fashionretailer van bekende jeansmerken als Pepe, Diesel en Levi’s. “Ik heb er de verantwoordelijkheid over klassieke personeelstaken als payroll & personeelsadministratie, coördinatie van werving & selectie en uitzendarbeid”, zegt Herbots. “Mijn specifieke focus ligt op de optimalisatie en uitwerking van processen als rekrutering & selectie, opleiding, payroll, alsook een aantal strategische projecten. Bovendien start in februari Erika Mees als HR-manager. Zij moet opgeleid en begeleid worden in haar nieuwe functie.”

ZEB, dat begon met een winkel in Aalst, telt vandaag meer dan 25 filialen en zo’n 150 medewerkers.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen