< Terug naar overzicht

Geert Wouters Head of Human Resources & Communication INEOS ChlorVinyls

Geert Wouters is Head of Human Resources & Communication en tevens lid van het managementteam bij INEOS ChlorVinyls Belgium, dat in augustus de PVC-Chlor-Alkali-afdelingen heeft overgenomen van Tessenderlo Group.

Geert Wouters startte zijn carrière als HR Officer bij Umicore Olen (destijds nog Metallurgie Hoboken-Overpelt). Nadien werd hij HR-projectmanager bij Business Coaching Europe. Vier jaar later richtte hij Focus Management Consulting op, actief op het vlak van internationaal HR-consulting.

In 1997 stapte hij over naar Ernst & Young Consulting als manager people & organisational solutions. Midden 2001 werd hij director HR-solutions practice bij KPMG Consulting Belgium.

Begin 2005 stapte hij over naar de chemiesector als general manager HR & general affairs bij Nitto Europe. In januari 2008 maakte hij de overstap naar Tessenderlo Group als HR-directeur van de Business Group Chemicals.

Sinds 1 augustus 2011 is Geert Wouters als Head of Human Resources & Communication verantwoordelijk voor het HR-beleid en de interne communicatie voor de sites die werden overgenomen door INEOS ChlorVinyls, namelijk de site Tessenderlo met ruim 700 medewerkers, Mazingarbe (Fr) met een 130-tal medewerkers, Maastricht (NL) met 22 medewerkers en Beek (NL) met 110 medewerkers.

Ilse Claes, talent & communication manager, is mee overgegaan van Tessenderlo Group naar INEOS ChlorVinyls en rapporteert aan Wouters. Barbara Vankrunkelsven, Communication Officer rapporteert aan Ilse Claes. Kris Forier is de HR-manager van de site in Tessenderlo en rapporteert eveneens aan Wouters.

“Wij focussen nu op de integratie in de INEOS ChlorVinyls-organisatie. Verder zullen wij kritisch kijken naar onze organisatie en deze verder aanpassen. Tegelijkertijd zal werk worden gemaakt van een verregaande kostenanalyse met het oog op de verbetering van de bedrijfsresultaten. De filosofie hierbij is dat INEOS ChlorVinyls ook nog rendabel wil en moet zijn in de ‘Bottom of Cycle’-periodes, waarbij in de cyclische business waarin wij actief zijn, betere economische perioden zich afwisselen met mindere periodes”, zegt Wouters.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen