< Terug naar overzicht

Geert Van Conkelberge nieuwe HR Director van B Logistics

In maart ging Geert Van Conkelberge aan de slag bij B Logistics als HR Director. Hij zal er werken aan een nieuw HR-beleid en het huidige HR-team versterken en coachen.

Geert Van Conkelberge (39) behaalde een licentiaat Handelswetenschappen aan HoGent (2002) en volgde een Executive Masterclass Human Resources aan de Vlerick Business School (2011).

Zijn professionele carrière liep van stapel in 2002 als Recruitment Consultant bij Mezquita & Associates om vervolgens in 2006 de ICT-sector te ontdekken, eerst bij Getronics (Talent Manager) en vanaf 2011 bij Trasys (Human Capital Manager en HR Director). In 2016 begeleidde Van Conkelberge mee het integratieproject Trasys/NRB als Transformation Manager.

Bij het ICT-dienstenbedrijf Trasys heeft Van Conkelberge zijn focus gelegd op een nieuw human capital-beleid rond de thema’s communicatie (bijvoorbeeld een nieuw intranet), performance-management, career-management en training & development. Daarnaast heeft hij ook het fleet-management volledig hertekend en het reward-management versterkt.

In maart 2017 maakte de handelswetenschapper de overstap naar de logistieke sector bij B Logistics als HR Director. Daar heeft Van Conkelberge drie kernopdrachten. Eerst en vooral ‘fix the basics’: een aantal belangrijke HR-componenten en –dienstverlening verbeteren. Daarnaast zal hij een nieuw HR-beleid ontwikkelen dat de missie van B Logistics ondersteunt, en het huidig HR-team van 20 medewerkers versterken, sturen en coachen.

B Logistics is één van de grootste privé-vrachtspooroperatoren in Europa. Van een voormalig verlieslatende afdeling van een staatsbedrijf (als deel van de NMBS) is het na privatisering in 2011 getransformeerd in een dynamische en financieel gezonde groeionderneming. Het bedrijf haalt een omzet van ongeveer 450 miljoen euro. Er zijn 1900 medewerkers in dienst met hoofdkantoor in Brussel en activiteiten in Frankrijk, Nederland en Duitsland. Eind april krijgt de organisatie een nieuwe naam naar aanleiding van de doorstart van het bedrijf.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen