< Terug naar overzicht

Geert Moerman nieuwe gedelegeerd bestuurder Voka Oost-Vlaanderen

Geert Moerman (47) wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen. Hij volgt Karel Uyttersprot op, die in mei 2010 de organisatie verliet.

Voorzitter Jean-Paul Van Avermaet: “De bestuursorganen van Voka Oost-Vlaanderen hebben rustig de tijd genomen om een nieuwe kapitein voor het team te zoeken. Geert Moerman is een ervaren ondernemer, een overtuigd ploegspeler en daarenboven een Oost-Vlaming. Hij weet wat bedrijven bezig houdt en hij geeft blijk van een gezonde geestdrift om ons team van gemotiveerde medewerkers te leiden. Ik – en met mij de hele raad van bestuur – ben bijzonder verheugd dat we de dagelijkse leiding van de organisatie aan hem kunnen toevertrouwen.”

Geert Moerman zal officieel in functie treden op 1 januari 2011. De aanloopperiode tot die datum zal hij gebruiken om de organisatie, haar klanten en het Voka-team beter te leren kennen.

Geert Moerman (°1962) is een geboren en getogen Oost-Vlaming en woont in Dikkelvenne. Hij liep school in het Sint-Barbaracollege in Gent. Vervolgens behaalde hij een licentie in de
Psychologie aan de Universiteit Gent en een licentie Bedrijfsbeheer (PUB) aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

De eerste elf jaar van zijn loopbaan was hij actief bij de toenmalige Generale Bank. Hij werkte samen met het bedrijfsleven in functies als accountmanager en corporate officer. Daarna vervulde hij managementfuncties als directeur van het filiaal op de Kouter en groepsdirecteur voor de zetel Gent.

Na de banksector was Geert de voorbije tien jaar actief in de communicatie- en consultancysector. Hij was gedurende vijf jaar chief operating officer van Ogilvy België, een groot communicatiebureau met een wereldwijd netwerk. Daarnaast deed hij diverse consultancyopdrachten, onder andere voor Corelio en Hudson.

De voorbije jaren – en tot op vandaag – is Geert Moerman directeur van CIBE, een communicatiebureau dat zich toelegt op de publieke sector.

De Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen ontstond in 2000 door de fusie van drie lokale Kamers: Gent, Dendermonde en Zuidoost-Vlaanderen. Sinds 2004 maakt zij, samen met acht collega-Kamers en het Vlaams Economisch Verbond (VEV), deel uit van Voka, het Vlaamse netwerk van ondernemingen (17.000 leden). Voka is vooral actief op het vlak van belangenbehartiging, netwerking en dienstverlening (onder meer talent, internationaal
ondernemen).

Voka telt in Oost-Vlaanderen zowat 3000 leden. Dat maakt de Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen de op één na grootste van het land. De aangesloten bedrijven zijn goed voor ruim twee derde van de tewerkstelling en twee derde van de toegevoegde waarde in de provincie.

Eerder stonden Ronald Everaert (2000-2006) en Peter Leyman (2006-2007) als voorzitter aan het hoofd van de Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen. Sinds 2007 is Jean-Paul Van Avermaet (G4S Security Services) voorzitter. De functie van gedelegeerd bestuurder werd sinds 2000 waargenomen door Karel Uyttersprot. Hij wordt nu opgevolgd door Geert Moerman. Voka Oost-Vlaanderen telt ongeveer 45 medewerkers en opereert vanuit vier kantoren: Gent, Dendermonde, Aalst en Oudenaarde.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen