< Terug naar overzicht

Geert Meesschaert benoemd tot Belgisch directeur Corporate Affairs USG People

Geert Meesschaert trad onlangs aan als Directeur Corporate Affairs bij USG People, een Europese HR-dienstverlener actief in uitzendarbeid, werving en selectie, outplacement, project- en detacheringactiviteiten en interim management.

Geert Meesschaert (45) zal de gemeenschappelijke standpunten van USG People verwoorden op de Belgische arbeidsmarkt. Hij moet “de correcte beeldvorming over USG People verzorgen bij de diverse stakeholders van de groep waaronder ondernemingen, werknemers, werkzoekenden, overheden, vakbonden en het grote publiek”. Meesschaert zal bovendien de link leggen tussen de activiteiten van USG People en de markt door relevante omgevingsfactoren en ontwikkelingen in de markt te analyseren en te duiden. Hij zal de groep vertegenwoordigen bij diverse organisaties actief in HR zoals de Belgische beroepsfederatie Federgon (waar Meesschaert voorzitter is van het departement outplacement), de internationale organisatie van uitzendondernemingen CIETT, het internationale netwerk van carrièredienstverlening CareerNet International, de sociale partners en de overheid.
Geert Meesschaert is ruim 15 jaar actief in de HR-sector. De voorbije tien jaar leverde hij een belangrijke bijdrage aan de nationale ontwikkeling van het outplacementbureau Carela dat in mei 2007 zal samengaan met Accea en HR Forces om deel uit te maken van het nieuwe USG People-bedrijf USG HR Forces.
Voorheen werkte Meesschaert voor ADV Consult (outplacement en loopbaanbegeleiding). Hij ging er in 1997 in dienst als consultant en klom er op tot commercieel directeur en directeur van ADV Group Outplacement, een divisie die hij zelf opstartte. Later volgde hij Rob Leemans op als gedelegeerd bestuurder van ADV Consult. Van 1991 tot 1997 was Meesschaert consultant bij Vedior.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen