< Terug naar overzicht

Frans Van Ham naar BIAC

Na een korte sabbatical gaat Frans Van Ham aan de slag als personeelsdirecteur bij Biac, de luchthavenuitbater van Zaventem. Hij volgt er Inge Oyen op die eind vorig jaar overstapte naar Wabco.

Frans Van Ham (49) studeerde rechten aan de KU Leuven en de Southern Methodist University School of Law in Dallas, en werd advocaat arbeidsrecht.

In 1986 zei hij de balie vaarwel en ging aan de slag als industrial relations assistant, en later als sectiehoofd industrial relations van het hoofdkantoor van Exxon Chemical België. Hij verving in die periode ook de personeelschef van Exxon Chemical International in Kraainem.

Van 1989 tot 1991 behartigde Frans Van Ham de personeelszaken in het Europees hoofdkwartier van Philips Petroleum in Overijse en de Europese hoofdkantoren in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië. In februari 1991 werd hij als expatriate met diverse opdrachten personeelsbeleid tewerkgesteld in het wereldwijde hoofdkwartier in Oklahoma en het Houston Chemical Complex in Texas.

De volgende etappes in zijn carrière brachten Frans Van Ham achtereenvolgens bij Vesuvius International (HR-manager International), het Europese hoofdkantoor van Montell/Basell (HR-manager HR Benelux en adviseur HR voor Europa commercieel) en Duferco waar hij benoemd werd tot directeur HR België.

Vooraleer een sabbatical in te lassen droeg Frans Van Ham als directeur HR België nog een jaar de algemene verantwoordelijkheid voor het personeelsbeleid van Hesse-Noord Natie Antwerpen/Zeebrugge. Hij was er tevens lid van het directiecomité.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen