< Terug naar overzicht

Frank Vandenbroucke wordt hoogleraar aan Universiteit van Amsterdam

Vanaf 1 mei 2011 wordt Frank Vandenbroucke benoemd als bijzonder hoogleraar op de Den Uyl-leerstoel aan de Faculteit van Maatschappij- en Gedragswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

De Wiardi Beckman Stichting, de denktank van de Partij van de Arbeid (PvdA), zeg maar de Nederlandse SP.A, sponsort sinds 1988 een leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam. De lessen handelen in het algemeen over de ontwikkelingen in het democratisch socialisme, in relatie tot wetenschap en samenleving.

Frank Vandenbroucke, die in principe één dag in de week voor de klas zal staan in Amsterdam, zal er meer specifiek lesgeven over sociaal beleid in Europa. Het werk overlapt gedeeltelijk met zijn gastcolleges aan de KU Leuven.

Vandenbroucke is de eerste buitenlander die de Den Uyl-leerstoel, genoemd naar PvdA'er en voormalig minister-president Joop den Uyl, mag bekleden.

Vandenbroucke studeerde zelf Economische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven en Economie in Cambridge. In België is hij gastdocent aan de KU Leuven, de Universiteit Antwerpen en de Vrije Universiteit Brussel.

Bron: De Standaard

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen