< Terug naar overzicht

Frank Vandenbroucke hoogleraar aan KU Leuven

Minister van Staat Frank Vandenbroucke wordt hoogleraar aan de KU Leuven.

Frank Vandenbroucke (de vroegere minister van Onderwijs en Werk voor SP.A) zal aan de KU Leuven onderzoek doen naar sociale ontwikkelingen in de lidstaten van de Europese Unie, zoals participatie op de arbeidsmarkt, inkomensontwikkeling en -verdeling, scholing, actief ouder worden, sociale bescherming enzovoort.

Deze thema’s sluiten aan bij zijn doctoraat over sociale rechtvaardigheid dat hij in 1999 aan de universiteit van Oxford behaalde. Het onderzoek aan de KU Leuven gebeurt in nauwe interdisciplinaire samenwerking met onderzoekers uit meerdere faculteiten van de Groep Humane Wetenschappen.

Vandenbroucke doceert aan de KU Leuven aan de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen en aan de faculteit Sociale Wetenschappen. Zijn lessenpakket kan in de toekomst verder uitgebreid worden.

Daarnaast wordt Vandenbroucke ook de eerste houder van de Leerstoel Herman Deleeck aan het Centrum voor Sociaal Beleid van de Universiteit Antwerpen. Hij blijft er het vak Sociaal Economische Analyse doceren in de interdisciplinaire opleiding Sociaal Economische Wetenschappen. Zijn onderzoek aan de UA situeert zich in dezelfde domeinen als aan de KU Leuven.

Met zijn opdracht aan de KU Leuven en de Universiteit Antwerpen kan Vandenbroucke de samenwerking tussen beide universiteiten rond beleidsrelevant Europees gericht onderzoek verder uitbouwen. Zijn netwerk kan ook de samenwerking met andere universiteiten en onderzoeksinstituten binnen en buiten Europa versterken.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen