< Terug naar overzicht

Frank Philippaerts van DSM Genk naar zelfstandig HRM-adviseur

Na een meer dan twintigjarige HR-carrière bij onder meer Ford Genk, Philips en laatst voor DSM Genk, start Frank Philippaerts op 1 september 2012 als zelfstandig adviseur HRM en (interne) communicatie.

Frank Philippaerts (46) is licentiaat Germaanse Filologie (KU Leuven) en volgde een postgraduaat in HR-management aan de EHSAL managementschool. Hij begon zijn loopbaan bij IIR België, waar hij als conference manager conferentieprogramma's ontwikkelde over uiteenlopende managementdisciplines.

In 1992 ging Philippaerts aan de slag bij Ford Genk als trainingconsultant. Hij was er onder andere mee verantwoordelijk voor de invoering van zelfsturende teams en de ontwikkeling van een leiderschapsprogramma. Als recruitment & organisation officer stond hij in voor de rekrutering en selectie van bedienden en kaderleden. Tevens ontwikkelde hij samen met het toenmalige LUC (nu: Universiteit Hasselt) en de University of East Anglia een exclusief MBA-programma voor kaderleden van Ford en zijn leveranciers. Bij Ford deed hij ook zijn eerste ervaringen op in arbeidsrelaties.

In 1999 stapte hij over naar Philips Lighting in Turnhout als manager Personeel en Organisatie van de metal components business unit. Hij voerde er onder andere een vernieuwende retentie- en interne communicatieaanpak in. Hij groeide in 2002 door als HR-manager bij EMGO, een 50/50 joint venture van Philips en Osram. Hij besteedde er de meeste tijd aan het doorvoeren van reorganisaties en een forse herstructurering, ondersteund door een doordacht communicatieplan en een succesvolle aanpak van de arbeidsrelaties. Daarnaast was hij onder andere de initiator van een intracompany intervisietraject voor de ontwikkeling van beloftevolle kaderleden.

In 2005 stapte Frank Philippaerts over naar DSM Genk. Als HR-manager ging veel van zijn aandacht naar de begeleiding en ondersteuning van de ingrijpende, strategische veranderingen die de site en de business er ondergingen. Een en ander heeft - vaak verstrekkende - gevolgen voor onder andere het remuneratiebeleid, het performance management en de ontwikkeling van leidinggevenden en organisatie.

Na ruim 20 jaar ervaring in HR-functies wil hij nu organisaties ondersteunen en adviseren bij de ontwikkeling en invoering van een pragmatisch en duurzaam HR- en (interne) communicatiebeleid. Verder zal hij ook visieontwikkeling- en besluitvormingsprocessen begeleiden.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen