< Terug naar overzicht

Frank Helsmoortel directeur Competentiemanagement bij De Post

Na 17 jaar diverse functies te hebben uitgeoefend binnen de HR-afdeling van de Philips Groep, neemt Frank Helsmoortel nu de taak over van Martin Vranken bij De Post.

Frank Helsmoortel studeerde in 1979 af als psycholoog aan de Universiteit Gent. Na een korte loopbaan in de openbare sector, maakte hij in 1981 de overstap naar de dienstensector: hij werd area manager bij Gregg Interim (nu Vedior Interim).


In 1987 kwam Helsmoortel in dienst bij Philips. Aanvankelijk als verantwoordelijke voor rekrutering, selectie en functieclassificatie, vanaf 1990 als HR-manager van Philips Roeselare. Hij voerde er een herstructurering en organisatiewijziging door (het Centurion-plan), en zorgde voor het competent invullen van functies en actief begeleiden van de integratie. Zes jaar later kreeg Frank Helsmoortel als HR-manager van Philips Brugge alweer de opdracht een grootscheepse reorganisatie door te voeren. Zelf beschouwt hij deze periode de moeilijkste uit zijn loopbaan. Zegt hij: “Als je afscheid moet nemen van 800 werknemers, gaat het niet om non-performers. Als HR-manager heb ik ernaar gestreefd om medewerkers die zich vele jaren van hun leven voor de firma hadden ingezet, te laten vertrekken als goed ambassadeur van Philips, in een klimaat van goed sociaal overleg.” Volgens de vakbonden slaagde hij voortreffelijk in die opdracht.


In 1998 vervoegde Frank Helsmoortel de staf van het countrymanagement van Philips België en sinds medio 2000 was hij directeur Human Resources van Philips België.


Nu gaat hij aan de slag als directeur Competentiemanagement bij De Post. Dat betekent dat hij de centrale HR-diensten leidt binnen De Post: selectie, oriëntering, kaders en mobiliteit, management- en organisatieontwikkeling, Post Academy en het beloningsbeleid. Hij rapporteert rechtstreeks aan Luc Luyten, lid van het directiecomité. Hij vervangt Martin Vranken, die bij De Post nu een nieuwe uitdaging aangaat.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen