< Terug naar overzicht

Francis Verheughe is de nieuwe voorzitter van Agoria

De werkgeversorganisatie Agoria heeft sinds kort een nieuwe voorzitter in de persoon van Francis Verheughe, gedelegeerd bestuurder van Siemens België-Luxemburg.

Agoria is de organisatie van 1400 ondernemingen uit de technologische industrie. De federatie en haar 230 medewerkers staan de leden bij met informatie, concrete diensten en advies. De nieuwe voorzitter Francis Verheughe lost voor de volgende drie jaar Thomas Leysen (Umicore) af.

De Gentenaar Francis Verheughe (58) leidt al tien jaar lang Siemens Belux. Dat bedrijf telt ongeveer 3500 werknemers en boekte vorig jaar een omzet van 1,2 miljard euro. In de praktijk bestond Verheughes job de voorbije jaren vooral uit herstructureren en afslanken. Hij wordt dan ook bestempeld als een no-nonsenseman, maar ook als manager met een zeer goede visie en als compromiszoeker.

Verheughe doorliep bijna heel zijn carrière bij Siemens. Hij studeerde in 1972 af als elektromechanisch ingenieur (UGent) en volgde later een managementopleiding aan de UCL. Zijn eerste baan vond hij bij de toenmalige Nationale Maatschappij der Waterwerken. Ruim 30 jaar geleden trad hij dan in dienst van het Duitse Siemens. Eerst stond hij in voor de export naar Algerije. In 1993 werd hij lid van het directiecomité en in 1996 algemeen directeur van Siemens in België en Luxemburg. Verheughe is ook bestuurder (en voormalig voorzitter) van de Brusselse werkgeversfederatie VOB/UEB, en voorzitter van de Belgian Olympic Business Club, een onderdeel van Agoria dat kansen voor Belgische bedrijven moet opsporen naar aanleiding van grote sportevenementen en van de Olympische Spelen.

Tegenover De Tijd lichtte Verheughe zijn plannen voor Agoria toe: “Agoria is een goed functionerende organisatie, ik ga die niet hervormen. Vanuit mijn interesse ga ik wel drie accenten leggen: het industriële beleid (waar een langetermijnaanpak verkiezingen moet overleven), innovatie en onderzoek en ontwikkeling (België moet aantrekkelijk blijven voor internationale ondernemingen), en de aantrekkingskracht van de technologische sector (ons land heeft te weinig ingenieurs en informatici).”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen