< Terug naar overzicht

Fons Leroy (VDAB) is 0verheidsmanager van het Jaar

De jaarlijkse prijs 'Overheidsmanager van het Jaar', uitgereikt door de Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB), ging deze week naar de gedelegeerd bestuurder van de VDAB, Fons Leroy. Hij leidt de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroeps

De pluim op de hoed van Leroy mag beschouwd worden als een tussentijdse bekroning van de ontwikkeling die de VDAB - vandaag een 'extern verzelfstandigd agentschap' of autonome overheidsdienst met een kleine 5000 werknemers - de voorbije 20 jaar doormaakte. Vandaag wordt deze organisatie erkend als één van de best functionerende overheidsdiensten in België, die ook op internationaal niveau de vergelijkingen doorstaat.
Veel tijd om te vieren, zal Leroy niet hebben. Hij kreeg van de Vlaamse overheid de opdracht om voor 23 miljoen euro te besparen, net op het moment dat het Planbureau voorspelde dat het aantal werklozen dit jaar met een kleine 60.000 zal toenemen.
De overheidsmanager van het jaar gaf al meermaals publiek te kennen dat hij deze uitdaging zonder morren aangaat en dat zijn organisatie in staat is de doelstelling te halen. Zonder te besparen op personeel en zonder af te pingelen op de kwaliteit van de diensten aan de klanten (werkzoekenden en werkgevers). Mocht dit laatste in het gedrang komen, dan zal hij alsnog een onderbouwd en gemotiveerd dossier overmaken aan de bevoegde minister.

Een uitgebreid en exclusief interview met Fons Leroy leest u in HR Square nr.86 van 9 februari. Abonneren kan via deze site.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen