< Terug naar overzicht

Flor Boeckx stapt over naar Nyrstar

Flor Boeckx heeft DuPont de Nemours vaarwel gezegd en de functie van HR-manager opgenomen bij Nyrstar. Hij zal er samen met een nieuw managementteam mee vorm geven aan de groei en uitbouw van de organisatie.

Flor Boeckx (51) behaalde een bachelor Personeelsmanagement aan het Hoger Instituut der Kempen (HIK) in Geel. Daarna startte hij zijn carrière bij Philips, waar hij diverse HR-professional- en HR-managementposities bekleedde over een periode van tien jaar. Hij was actief in de vestigingen Turnhout en Dendermonde.

In 1993 voltooide Boeckx als werkstudent de opleiding master in de Organisatiesociologie aan de Universiteit Antwerpen. In 1995 maakte hij vervolgens de overstap naar plastiekproducent Borealis. Hij werd er HR-manager Borealis Antwerpen en Emea HRIS projectmanager in Noorwegen. Toen Borealis in 2000 een joint venture aanging met DuPont, werd Boeckx algemeen HR-manager.

Van 2002 tot 2010 werd Boeckx achtereenvolgens HR-manager DuPont Belgium, Belux en Bene. Hij was er verantwoordelijk voor de migratie van transactionele HR-activiteiten naar een servicecenter in Asturias (Spanje), leidde diverse compensation & benefits projecten, en coördineerde de samensmelting en integratie van juridische entiteiten met het oog op de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden.

“Ik was er ook verantwoordelijk voor verschillende acquisities, desinvesteringen en herstructureringen”, vertelt Boeckx. “Ik heb er een globaal HR-transformatieproject doorgevoerd en DuPont België werd in 2005 genomineerd als Best Employer.”

In juni 2010 maakte Boeckx de overstap naar Nyrstar, zinkverwerker en producent van nevenproducten zoals goud, indium en zilver. Hij heeft er als HR-manager de eindverantwoordelijkheid voor het HR-beleid van Nyrstar Belgium. Hij heeft er ook EMEA-verantwoordelijkheid voor verschillende HR-domeinen, waaronder industriële relaties.

“Ik wil samen met het nieuwe managementteam mee vorm geven aan de groei en uitbouw van de organisatie”, zegt Boeckx. “We willen de Belgische vestiging competitief positioneren binnen de groep. Verder moet de HR-functie verder geprofessionaliseerd en uitgebouwd worden als performante serviceorganisatie en het HR-beleid op EMEA-vlak moet gestroomlijnd en geharmoniseerd worden.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen