< Terug naar overzicht

Filip Verbrugge promoveert tot Corporate Director Human Resources bij Corelio Media

De VUM-ancien Filip Verbrugge werd op 1 september verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van de gehele groep Corelia Media.

De Vlaamse Uitgeversmaatschappij bestaat in 2006 dertig jaar en heeft de afgelopen decennia een transformatie ondergaan van pure krantenuitgever tot multimediaal nieuwsbedrijf met naast Nederlandstalige en Franstalige kranten ook magazines, gratis regionale pers, radio, televisie, audiovisuele producties, een sterk uitgebouwde grafische divisie, internet en tal van andere mediatoepassingen.

Sinds 1 september wordt het multiregionale en multimediale karakter van de groep in de verf gezet door een nieuwe naam: Corelio Media. Tegelijk neemt een executief comité de leiding op van deze groep. Daarin krijgt Filip Verbrugge de verantwoordelijkheid toegewezen voor het HRM van de gehele groep. De samenwerking bewerken tussen de verschillende culturen en activiteiten wordt de belangrijkste uitdaging voor Verbrugge.

Filip Verbrugge werkt al 23 jaar voor de VUM. Hij begon er in 1983 als selectieverantwoordelijke, kreeg er de payroll bij in 1988 en werd ook personeelsdirecteur van Het Volk na de overname in 1995. In 2001 werd hij personeelsdirecteur van de Vlaamse krantendivisie en van de grafische divisie. Nu wordt hij dus directeur HR van de groep.

Verbrugge is een bekende figuur binnen de grafische sector en het paritair comité. Samen met zijn collega-directeurs integreerde hij de handelsdrukkerij Het Volk Printing, de drukkerijen van VUM en Het Volk, de twee overgenomen drukkerijen Sofadi en Les Presses de l'Avenir, en de drukkerij van Vers l'Avenir in Rhisnes tot wat nu de grootste drukkerijgroep is in België.

Filip Verbrugge is sociaal pedagoog (KU Leuven) en één van onze gedreven HR-Motards.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen