< Terug naar overzicht

Filip Dierckx volgt Guido Kestens op als nieuwe voorzitter van SD Worx

Op 1 januari 2011 volgt Filip Dierckx Guido Kestens op als voorzitter van de raad van bestuur van HR-dienstengroep SD Worx.

Guido Kestens is voorzitter sinds 1998 en legt zijn mandaat neer op 31 december 2010 omwille van statutaire bepalingen betreffende de leeftijd. Onder zijn bestuur kende de HR-dienstengroep een aanzienlijke expansie, de totale opbrengsten groeiden van 65 miljoen naar 236 miljoen euro in 2009, het aantal SD Worx-werknemers steeg van 600 naar 1900.

Filip Dierckx is vicevoorzitter van het directiecomité van BNP Paribas Fortis en maakt sinds meer dan 20 jaar deel uit van de raad van bestuur van SD Worx. De raad verkoos hem unaniem omwille van zijn ruime nationale en internationale ervaring in een dienstensector die nauw aansluit bij deze van SD Worx.

Filip Dierckx (°1955) heeft een graad in de Rechten van de Harvard Law School (1980) en studeerde in 1978 af als master in de Rechten aan de universiteit van Antwerpen. Daarnaast behaalde hij een bachelor in Economie aan de KU Leuven. Hij begon zijn loopbaan als advocaat bij De Bandt, van Hecke & Lagae in Brussel.

In 1983 ging hij bij Generale Bank aan de slag als International Legal Counsel en als General Manager raakte hij al gauw betrokken bij de algemene administratie (Planning and Control, Accounting, Economic studies, Fiscal Affairs, ‘ALM’ Department enz.). In die hoedanigheid was hij projectmanager tijdens de overname van Crédit Lyonnais Bank Nederland.

Van 1997 tot 1998 was hij voorzitter van het directiecomité van Belgolaise Bank en sinds 1998 Managing Director bij Fortis Bank, achtereenvolgens verantwoordelijk voor Retail Banking, Investment Banking & Financial Markets. In 2000 trad hij toe tot het Executive Committee van Fortis en werd hij CEO van Fortis Merchant Banking. Op 1 januari 2008 werd Filip Dierckx voorzitter van Fortis Bank. Vandaag is hij vicevoorzitter van het directiecomité en het executive committee, Chief Operating Officer bij BNP Paribas Fortis.

Filip Dierckx is bestuurslid van diverse ondernemingen van de Groep SD Worx, en is tevens bestuurder en lid van de Algemene Raad Voka – Vlaams Economisch Verbond, bestuurder Union Wallonne des Entreprises, lid Orientation Council Euronext en bestuurslid bij de vzw Europalia International.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen