< Terug naar overzicht

Filip Claes Senior HR-manager Engineering bij Procter & Gamble

Onlangs is Filip Claes benoemd tot Senior HR-manager Engineering bij Procter & Gamble. De engineeringorganisatie van P&G bestaat uit een snel groeiende groep van hoog gekwalificeerde ingenieurs, die vanuit verschillende hubs in de regio engineering suppor

Filip Claes (34) studeerde Rechten aan de Facultés Universitaires Notre-Dame de la Paix van Namen en de KU Leuven. Hij studeerde als Erasmusstudent aan de Duitse Humboldt Universiteit om vervolgens een Master in Law te behalen aan de University of Edinburgh. Hij volgde ook een International MBA for executives aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

Claes startte zijn carrière in 2001 als advocaat bij Allen & Overy in Brussel. In 2005 ging hij aan de slag bij Procter & Gamble (P&G), aanvankelijk als jurist, sinds 2007 als Site HR-leader bij de productieafdeling van Procter & Gamble in Mechelen. De voorbije jaren is hij erin geslaagd de personeelstevredenheid er fors te doen stijgen en de sociale relaties te versterken.

Sinds begin 2011 is Claes doorgegroeid tot Senior HR-manager Engineering bij de engineeringorganisatie van P&G. Deze bestaat uit een snel groeiende groep van hoog gekwalificeerde ingenieurs, die vanuit verschillende hubs in de regio engineering support leveren aan de fabrieken en technische centra van P&G. Er zijn onder meer hubs in Brussel, Rakona, Cairo, Beijing, Mumbai en Tokio.

Als Senior HR-manager zal Claes zich toeleggen op het ontwikkelen van een HR-beleid dat zich toespitst op de noden van de ingenieurs binnen P&G in de EMEASIA-regio. Zijn focus zal daarbij vooral liggen op organisatie design/effectiveness en culturele transformatie.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen