< Terug naar overzicht

Filiep Spinnewyn nieuwe Chief Human Resources Officer bij Vinçotte

Begin mei is Filiep Spinnewyn aan de slag gegaan als Chief Human Resources Officer bij inspectie- en certificatie-instelling Vinçotte in Vilvoorde.

Filiep Spinnewyn behaalde een licentiaat Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven in 1989 en een master Industrial Entrepeneurship aan de EHSAL in Brussel in 1999.

In 1990 zette Spinnewyn zijn eerste stappen op de arbeidsmarkt als Branch Manager bij GIB Group. Na 7 jaar dienst promoveerde hij er tot Project Leader Change Management en een jaar later tot Training Manager. In 1997 zette de pedagoog de stap naar Carrefour als Corporate HR-manager, om in 2001 vervolgens aan de slag te gaan bij SPIE Belgium als HR-directeur.

In 2003 begon Spinnewyn aan een carrière bij de Belgian Post Group, eerst als Director HR-businesspartner en vanaf 2008 als HR&O Director - Head of Centers of HR Expertise. In mei 2010 maakte hij de overstap naar Swissport Belgium, waar hij 6 jaar lang actief was als HR-directeur.

Nu is hij Chief Human Resources Officer (CHRO) bij Vinçotte, een groep met meer dan 2500 medewerkers, verspreid over 17 internationale filialen. In 2014 bedroeg de omzet van de inspectie- en certificatie-instelling 215 miljoen euro.

Filiep Spinnewyn vat zijn carrière als volgt samen: “Voornaamste realisaties zijn altijd geweest om de bedrijfspraktijk compliant maken, met oog voor ‘good governance’. Soms (meestal) zijn er wel een aantal erfenissen in de vorm van historische overeenkomsten en daarvoor moet je vandaag de dag ook oplossingen bieden. Als de oplossingen voor die ‘basics’ (bijvoorbeeld een correcte en stabiele payroll) er niet zijn, heb je ook geen stabiele ondergrond voor je bedrijfstransformatie. De medewerkers, en zeker de syndicale partners, beseffen dat ook en het wordt dan een taak van HR om ‘iedereen te helpen die de brug wil oversteken’. Wie te lang aarzelt, loopt wel méér risico te verdrinken. Maar laat dit duidelijk zijn: de medewerker moet de brug zelf oversteken, HR kan dat niet in zijn of haar plaats doen.”

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen