< Terug naar overzicht

Federgon Outplacement kiest François Vyve

De leden van de Algemene Vergadering van Federgon Outplacement hebben François Vyve verkozen tot voorzitter. Hij volgt Geert Meesschaert op.

François Vyve is directeur bij Galilei-Randstad. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in outplacement en carrièrebegeleiding. Hij is een pionier van het concept in België, startte één van de eerste concrete initiatieven ter zake en speelde een hoofdrol in de sector als medeoprichter van de beroepsvereniging en als grondlegger van haar ethische code. Vóór zijn activiteiten in HR, werkte hij in de verzekeringsindustrie bij een belangrijk internationaal makelaarskantoor en dit met succes in zowel de technische omgeving als later in marketing en verkoop. Vyve behaalde een diploma rechten (Université Libre de Bruxelles) en een postgraduaat management (Cepac/Solvay Business School). De laatste 15 jaar heeft hij zich verder bekwaamd en gecertificeerd in gebieden zoals loopbaanbegeleiding, loopbaan- en leiderschapsontwikkeling en coaching van topmanagers.
Van 2003 tot 2006 was François Vyve voorzitter van ACF (Association of Career Firms). Deze beroepsvereniging werd gesticht in 1982 en vertegenwoordigt de ondernemingen die actief zijn in carrièrebegeleiding en outplacement.
Vyve is lid van de raad van bestuur van verschillende ondernemingen en not-for-profit-organisaties (United Fund for Belgium). Hij is ook actief als voorzitter van een venture capitalist groep die zich richt op ondernemende initiatieven van managers en bestuurders.
Federgon Outplacement is het departement van Federgon dat de outplacementbureaus vertegenwoordigt. Het departement telt op dit ogenblik 26 leden. Als voorzitter zal Vyve de komende vier jaar de outplacementsector vertegenwoordigen. De vorige voorzitter van Federgon Outplacement was Geert Meesschaert.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen