< Terug naar overzicht

Evelyne Schöller van Attentia naar Pro-Duo

Evelyne Schöller, tot voor kort HR- en Communicatiemanager bij Attentia, is nu de eerste HR-manager bij Pro-Duo, een professionele verdeler van producten voor kapsalons en schoonheidsinstituten.

Evelyne Schöller (45) is jurist (master in Recht, KU Leuven,1986). Ze werkte meer dan zes jaar als advocaat voor verscheidene kantoren, waarbij ze zich specialiseerde in handelsrecht en fiscaal recht.
In oktober 1993 ging ze aan de slag als bedrijfsjurist en HR-manager bij Group Van Marcke. In mei 2000 volgde La Redoute, waar ze HR- en Juridisch directeur was tot januari 2006. Schöller was er lid van het managementteam en werkte er het HR-beleid verder uit in lijn met de globale strategie van de organisatie. Ze had de volledige HR-verantwoordelijkheid in alle domeinen, nam initiatieven op het vlak van motivatie-, prestatie- en tevredenheidsmanagement, en stond in voor de communicatie met de vakbonden en de interne communicatie. Schöller intoduceerde onder meer een nieuw bonussysteem en een nieuwe groepsverzekering. Op juridisch vlak was ze verantwoordelijk voor de onderhandelingen en goedkeuring van contracten.
Sinds september 2006 was Evelyne Schöller HR- en Communicatiemanager bij HR-dienstengroep Attentia. Ze bouwde er een operationeel en strategisch HRM uit, voerde prestatiemanagement in en onderhandelde en werkte met de vakbonden eenduidige loons- en arbeidsvoorwaarden uit voor alle werknemers na verschillende fusies en acquisities.
In januari 2009 werd Schöller de eerste HR-manager bij Pro-Duo, dat 28 verkooppunten telt in België, 17 in Frankrijk, 4 in Spanje en 30 in Duitsland. De organisatie heeft meer dan 250 medewerkers. Schöller zal “HR-processen opzetten om de verdere groei en internationalisering van Pro-Duo te ondersteunen.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen