< Terug naar overzicht

Ernst Natens nieuwe HR-manager Capgemini Belgium

Capgemini Belgium verwelkomt Ernst Natens als nieuwe HR-manager. Hij vervangt er Paul Verbruggen, die sinds 1 juli 2015 met pensioen is.

Ernst Natens (41) studeerde in 1998 af als handelsingenieur aan de KU Leuven. Vervolgens startte hij zijn carrière als consultant bij Accenture. Na vijf jaar ging hij over naar een HR-functie bij het medische bedrijf Boston Scientific. In 2007 zette Natens de stap naar Bain & Company, waar hem gevraagd werd een HR-afdeling op te zetten. Hij professionaliseerde het hele HR-departement en was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheren van HR en Staffing/PD.

Na acht jaar besloot Natens om een nieuwe weg in te slaan als HR-manager bij Capgemini Belgium. Hij zal er de eindverantwoordelijkheid hebben voor de HR-aspecten over de hele ‘employee lifecycle’. Tegelijkertijd kan hij helpen om het beste nieuwe talent aan te werven en Capgemini in de juiste richting te sturen in een omgeving die voortdurend evolueert.

“HR heeft al lang niet meer de puur operationele en administratieve rol uit het verleden, maar is meer en meer een businesspartner geworden voor de andere afdelingen binnen het bedrijf”, gelooft Ernst Natens. “De volgende stap is om de lijnmanagers nog meer verantwoordelijkheid te geven voor de dagelijkse HR-activiteiten. Zo kan de HR-afdeling een team van experts worden, die een adviesrol vervullen, bezig zijn met talentmanagement en de strategische visie uitwerken. Op die manier kan HR een nog grotere meerwaarde zijn voor het bedrijf. Ik hoop samen met iedereen bij Capgemini die evolutie mee mogelijk te maken.”

Met meer dan 145.000 werknemers in meer dan 40 landen is Capgemini één van de wereldleiders op het vlak van consultancy, technologie en outsourcing. De groep realiseerde een omzet van 10,573 miljard euro in 2014. De Belgische entiteit omvat ongeveer 700 werknemers.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen