< Terug naar overzicht

Erik Van den Branden nieuwe HR-directeur PwC

Erik Van den Branden heeft na 22 jaar Deloitte verlaten en is de nieuwe HR-directeur van PwC (tot voor kort ‘PricewaterhouseCoopers’). Hij wordt verantwoordelijk voor de verdere groei en ontwikkeling van het HR-departement en de HR-strategie.

Erik Van den Branden (46) is licentiaat Handels- en Financiële Wetenschappen (Universiteit Hasselt) en erkend bedrijfsrevisor. Na zijn studies ging hij als auditor aan de slag bij Deloitte. In 1997 werd hij er Director of European Learning in de Audit-afdeling.

In 1999 nam hij de functie van HR Director op zich. Hij was er onder meer verantwoordelijk voor loon- en personeelsadministratie, rekrutering, opleiding en ontwikkeling, relaties met de vakbonden en fleet- en mobiliteitsmanagement. Sinds 2007 was hij actief als Director of HR Shared Services.

In november 2010 maakte Van den Branden na 22 jaar de overstap naar PwC, de professionele dienstverlener op het vlak van audit, fiscaliteit en adviesverlening. “Na al die tijd was ik toe aan een nieuwe omgeving”, vertelt Van den Branden. “Een omgeving waar ik interessante HR-uitdagingen kan aangaan en waar mijn ervaring met de sector een troef kan betekenen.”

Van de uitdagingen heeft Van den Branden zich al een duidelijk beeld gevormd: “Onder meer het aantrekken en behouden van getalenteerde medewerkers in een heel competitieve markt en het implementeren van een coachingcultuur, die de basis moet vormen voor de professionele ontwikkeling van onze medewerkers. En natuurlijk de positie van PwC bevestigen als aantrekkelijke werkgever voor toptalent.”

PwC Belgium heeft kantoren in Sint-Stevens-Woluwe, Antwerpen, Gent en Luik.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen