< Terug naar overzicht

Elsbeth Vogelzang nieuwe Hoofd van HR bij Blokker

Elsbeth Vogelzang is het nieuwe Hoofd van HR bij Blokker. Ze zal er de reeds doorgevoerde veranderingen in Nederland vertalen naar én helpen uitvoeren in België.

Elsbeth Vogelzang (48) behaalde een meester in de Rechten (vergelijkbaar met een licentiaat) aan de Universiteit van Amsterdam en volgde één jaar avondstudie aan de VUB om de gelijkwaardigheid van haar rechtendiploma in België te halen.

Na een loopbaan in de juridische wereld, rolde Vogelzang in een HR-functie. Ze startte in september 2009 als HR-businesspartner bij The Phone House, na een jaar werd ze er Head of HR, om er nu te eindigen als HR-directeur. Inmiddels is The Phone House omgevormd tot Wireless Technologies. Vogelzang heeft er de HR-afdeling als dienstverlenende collega’s laten functioneren naar de werknemers toe: laagdrempelig en oplossingsgericht. Geen makkelijke opgave, aangezien het personeelsbestand moest krimpen met 25 procent.

Elsbeth Vogelzang maakt op 23 mei 2016 de overstap naar Blokker als Hoofd van HR. Ze zal er de reeds doorgevoerde veranderingen in Nederland vertalen naar én helpen uitvoeren in België. Dat houdt dus een zeker change management in. Vogelzang was op zoek naar een positief verhaal: “Ik kom van een bedrijf waar veel reorganisaties hebben plaatsgevonden waarbij er uiteindelijk geen ruimte meer was voor het investeren in soft HR. Ik heb nu nood aan opbouw en wil kunnen bijdragen aan veranderingen die tot groei leiden, van de mensen en daardoor ook van het bedrijf. Bij Blokker is er veel te doen en de wil is er bij de directie om in de zesde versnelling te gaan. Dat is waar ik me goed bij voel: bruggen slaan en vooruit gaan.”

Blokker België heeft ruim 200 winkels en zo’n 1100 werknemers in dienst.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen