< Terug naar overzicht

Els Van Rijsseghem volgt Martine Polen op

Els Van Rijsseghem is het nieuwe sectorhoofd Personeel van de Hogeschool Gent. Zij vervangt Martine Polen, die aan de slag is gegaan als HR-manager bij de Vlerick Leuven Gent Management School.

Els Van Rijsseghem (34) was sinds 2007 aan het werk als HR-manager bij Cargill Flavor Systems. Het laatste halfjaar was ze Organizational Development Manager. In die functie bracht ze het talent binnen de organisatie in kaart, tekende ze ontwikkelingsplannen uit en voerde die in. Daarnaast stond ze in voor het beheer van het HR-budget, en gaf ze coaching en advies aan het lijnmanagement en de managers van de business-units.
Daarvoor was ze als HR-manager bevoegd voor een site met 235 werknemers. Ze had ook de eindverantwoordlijkheid over verschillende HR-projecten (talent- en prestatiemanagement, retentie etc). Eerder had ze als HR-manager Sales EMEA de verantwoordelijkheid over de rekrutering, compensation & benefits en opleiding en ontwikkeling voor de verkoopsafdelingen van Cargill in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika.
Hiervoor deed Van Rijsseghem leidinggevende ervaring op als HR-advisor bij Johnson & Johnson (medische producten, instrumenten en diensten). Vijf jaar lang was ze verantwoordelijk voor werving en selectie, opleiding en ontwikkeling en interne communicatie. Ze werkte mee aan nieuwe HR-praktijken inzake competentiemanagement en de ontwikkeling van een nieuwe functieweging en –classificatie en het uitstippelen van loopbaanpaden. Daarnaast had ze een adviserende rol inzake conflicten, succession planning en resource planning.

Van Rijsseghem is master in de Geschiedenis (UGent, 1998) en behaalde een postgraduaat in Europees Bedrijfsbeleid aan de Mercator Hogeschool in Gent (1999). Bovendien volgde ze de masterclass Human Resources Management aan de Vlerick Leuven Gent Management School (2004).
Ze deed kort ervaring op als uitzendconsulente bij Randstad (Interlabor) en als recruitment officer bij Ariane II (nu Transiciel). Ze was ook twee jaar HR-consultant bij GRH Management, waarbij ze op projectbasis ingeschakeld werd bij verschillende multinationals. In 2002 was ze kortstondig aan de slag als HR-officer bij DuPont de Nemours, waar ze instond voor de personeelsadministratie en een project rond opleiding en diversiteit.

Martine Polen stond vier jaar aan het hoofd van de sector Personeel van de Hogeschool Gent. Onder haar leiding kwam er een functieclassificatie, een diversiteitsbeleid en een steunpunt voor personeelsleden van de Hogeschool Gent. Voor haar opvolgster ziet ze nog enkele boeiende uitdagingen de komende jaren: “De grootste uitdaging is het nieuwe beoordelingssysteem: zorgen dat medewerkers sneller feedback krijgen. Een ander project dat wat inspanning en creativiteit zal vragen, is het uitbouwen van een structureel beleid voor vorming, training en opleiding.” Het artikel over de carrièrestap van Martine Polen vindt u hier.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen