< Terug naar overzicht

Elke Wambacq is diensthoofd Planning en Externe Relaties van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

Elke Wambacq is het nieuwe diensthoofd Planning en Externe Relaties van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO).

Elke Wambacq (34) behaalde in 2000 aan HoGent een bachelor Biochemie en in 2004 een master Criminologische Wetenschappen aan de UGent.

Van 2007 tot begin 2014 was ze HR-consultant en teamverantwoordelijke bij Kind en Gezin. Daar werkte ze een innovatief HR-beleid uit met aandacht voor zelfsturende teams. Tevens was ze projectleider Innovatieve Arbeidsorganisatie bij de Vlaamse overheid.

Sinds januari 2014 is Wambacq diensthoofd Planning en Externe Relaties van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), het Vlaams onderzoeks- en kenniscentrum voor natuur, en het duurzame beheer en gebruik ervan. De dienst staat in voor de communicatie, de organisatiebeheersing en de beleidsvoorbereiding van het instituut.

“De grote uitdaging is om het ondernemingsplan meer gestroomlijnd te maken, waarbij de klant nog meer centraal staat. Een andere uitdaging is het bouwen van bruggen tussen andere organisaties in het beleidsdomein om zo de behoeften beter op elkaar af te stemmen en te vertalen in een goede samenwerking. Voor mij is dit de gedroomde job, omdat hij alle aspecten van communicatie tot strategisch denken in één functie vat en bovendien heel veel kansen biedt om mijn talent op het vlak van management uit te oefenen”, vindt Wambacq.

Begin februari verscheen het boek ‘Tot uw dienst’, dat Wambacq samen schreef met Nancy De Vogelaere en Joke Renneboog. Het boek gaat over hoe de overheid vandaag werkt en hoe ze zich kan organiseren als klantvriendelijke organisatie.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen