< Terug naar overzicht

Dirk Vanstipelen directeur-gedelegeerd bestuurder Syntra Limburg

Dirk Vanstipelen volgt Willy Machiels op als directeur-gedelegeerd bestuurder van opleidingsverstrekker Syntra Limburg.

Handelsingenieur Dirk Vanstipelen (36) is de nieuwe directeur-gedelegeerd bestuurder van Syntra Limburg. Tweeëneenhalf jaar geleden werd hij door Syntra aangetrokken als sectordirecteur en manager interne organisatie. “Ik denk ik het permanente kostenbewustzijn heb binnengebracht”, zegt Vanstipelen, die voor zijn job bij Syntra Limburg drie jaar bedrijfsleider was bij Klaps Beton (het huidige Marlux-Klaps). Eerder maakte hij carrière bij de Echo-groep. In 1995 startte hij er als hoofd centrale inkoopdienst. In 2000 werd hij plantmanager bij Echo te Houthalen.

Vanstipelen volgt Willy Machiels op (61), die de afgelopen jaren de fusie van de vier Limburgse vormingscentra (Hasselt, Genk, Neerpelt en Tongeren) in goede banen leidde. De vier campussen van Syntra Limburg verzorgen jaarlijks opleidingen voor zo’n 30.000 cursisten. Daarvoor worden tussen de 1000 en 1300 docenten ingezet.

Vanstipelen ziet een aantal uitdagingen voor Syntra Limburg. “De opleidingen nog meer toespitsen op de vraag van het bedrijfsleven. Daarnaast de uitbouw van opleidingen voor nieuwe beroepen zoals e-commerce, luchtbehandeling of alternatieve energie. We willen ook meer en gerichter samenwerken met onze partners, zoals de VDAB en de onderwijsinstellingen. Een betere benutting van mekaars infrastructuur is daarbij één van de aandachtspunten”, zegt Vanstipelen. De uitbouw van opleidingen binnen de bedrijven vraagt specifieke aandacht: “De vraag naar dat soort in-huisopleidingen, snel en to the point, is een groeipool. Limburg hinkt wat dat betreft nog wat achterop.”

Eerder dit jaar stelde de raad van bestuur van Syntra Limburg Rik Jaeken (58) aan als de nieuwe voorzitter. Jaeken volgt Marc De Hollogne op, die de leeftijdsgrens heeft bereikt. Ingenieur Rik Jaeken is na een achtjarig voorzitterschap nu erevoorzitter van Unizo, leidt een eigen kmo voor de verkoop en het onderhoud van plezierboten, is bestuurder in een aantal kmo’s en consultant gespecialiseerd in familiale bedrijven. Eerder was hij al voorzitter van Unizo-Limburg.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen